fbpx

Vegansk kyckling al Cacciatora

Italiensk jägargryta med vitt vin

Receptet: Vegansk kyckling al Cacciatora

4 portioner

Ingredienser

Vegansk Kyckling al Cacciatora (Italiensk jägargryta)

Vegokött, valfritt 300 g
Hackad färsk rosmarin eller ½ tsk torkad 2 tsk
Vitlöksklyftor 2 st
Vitpepparkorn 6 st
Olivolja 1 dl
Citron, rivet skal och saft 1 st
Tomatpuré 2 msk
Torrt vitt vin 1.3 dl
Kapris 2 msk
Kalamataoliver 50 g
Vatten 1 dl
Hackad bladpersilja 2 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Vegansk Kyckling al Cacciatora (Italiensk jägargryta)

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Quorn al cacciatora (Italiensk jägargryta)

IMG_4340 (1024x768)
Det här receptet introducerade en av mina svägerskor mig för under påsken, och det totaly blew mig away! Förutom limequorn (ja, ni läste det rätt, jag älskar den rätten) så är det nog absolut ett av de godaste sätten att tillaga quornfiléer jag hittat so far. Marinaden ger quornen en pikant smak av citron och såsen på vitt vin och tomatpuré är en härlig frisk smak som verkligen känns annorlunda än de flesta andra recept jag testat so far i mitt korta, men ack så vilda liv.
Så, without further ado, här kommer receptet! Käka det med ris, sallad, gärna lite gröna bönor (typ bondbönor eller haricots verts) och ett gott bröd. Just den versionen som jag bjöds på var inspirerad av det här receptet ifrån Zetas receptsamling, men rätten är en italiensk klassiker. Jag tycker dock att det här receptet var grymt, så vi utgår ifrån det.
Receptet går lätt att veganisera genom att använda soja eller seitan istället för quornfiléer (som innehåller ägg).

IMG_4316 (1024x768)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!