fbpx

Veganska Raggmunkar

med fejkon och rårörda lingon
” Klassiska svenska raggmunkar med riven potatis, nu veganska! Serveras bäst med rårörda lingon och veganskt bacon. ”
– Gustav

Receptet: Veganska Raggmunkar

4 portioner

Ingredienser

Raggmunkar

Fast potatis 800 g
Vetemjöl 2.5 dl
Växtbaserad mjölk 4 dl
Kikärtsspad 5 msk
Salt 1 tsk
Rikligt med vegansmör för att steka i Efter smak

Fejkon

Paket rökt tofu á 140 g eller 1 paket marinerad tofu á 400 g 2 st
Ljus soja 2 msk
Liquid smoke 2 tsk
Agavesirap eller socker 1 tsk
Rapsolja 2 msk

Rårörda lingon

Färska eller frysta lingon 3 dl
Socker 1 dl

Gör så här

Raggmunkar

Fejkon

Rårörda lingon

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk brunch!
Bloggen: Enkel, god och billig mat i kristider
Bloggen: Billig veganmat
Bloggen: Anta utmaningen! Lär dig älska tofu med #Tofuveckan
Bloggen: Veganska raggmunkar med fejkon och rårörda lingon

Sista avsnittet av säsong 2 av mitt matlagningsprogram Vegansk HusmanskostGodare!

I sista avsnittet den här säsongen så lagar vi faktiskt flera olika rätter från min kokbok Vegansk Husmanskost, och ett par som inte är med i boken.

Vi gör vegansk brunch, och för att få ihop den så behöver vi ju lite allt möjligt. I avsnittet visar jag hur du gör veganskt bacon, vegansk äggröra, supersmarriga veganska raggmunkar samt en tomatsallad och stuvad grönkål som är lika smarriga även de.

Om du vill så kan du ju gärna komplettera brunchen med miniburgare, amerikanska pannkakor, någon god paj, en svullig macka eller kanske något annat göttigt. Men detta är i alla fall ett litet smakprov!

Recepten finns i kokboken Vegansk Husmanskost, eller länkade i texten här ovanför!

Tomatsallladen och grönkålen får du dock här i receptet då de inte finns med på sidan sedan tidigare.

Tomatsallad med kikärtor

Stuvad grönkål med vitlök

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!