Sashimi poké bowl

japaninspirerad poke bowl med vegansk lax
” En jävligt god poké bowl inspirerad av japanska smaker, med vegansk lax, marinerad tofu, sjögräs, sojasås och picklad ingefära. ”
– Gustav

Receptet: Sashimi poké bowl

4 portioner

Ingredienser

Toppings per bowl

Sushiris, okokt 2 dl
Snabbpicklade böngroddar Se recept nedan 2 msk
Picklad rödkål Se recept nedan 2 msk
Hackad salladslök 1 msk
Tärnad marinerad tofu Se recept nedan 0,5! 1 dl
Sjögrässallad, torkad och blötlagd 2 msk
Skivad avocado 0.5 st
Inlagd ingefära 1 msk
Tärnad nätmelon 0.5 dl
Tärnad vegansk lax från Vegan Seastar 1 dl
Furikake Efter smak
Srirachamajonnäs Efter smak
Japansk sojasås efter smak Efter smak

Marinerad tofu

Fast naturell tofu 400 g
Japansk sojasås 0.5 dl
Risvinsvinäger 0.5 dl
Mirin 1 msk
Sesamolja 1 tsk

Picklade böngroddar

Färska böngroddar 100 g
Risvinsvinäger 2 msk
Japansk sojasås 2 msk
Sesamolja 1 tsk

Picklad rödkål

Rödkål 100 g
Vatten 1 dl
ättika 1.5 msk
Socker 3 msk
Salt 1 krm

Gör så här

Toppings per bowl

Marinerad tofu

Picklade böngroddar

Picklad rödkål

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Ny vegansk pokébowl på Oh Poké

Hej!

Som ni kanske vet så har jag ett samarbete med restaurangkedjan Oh Poké! Ungefär var annan månad tar jag fram en ny vegansk Poké Bowl till deras meny och nu är det dags för en ny bowl! Tidigare så hade vi Ceviche Poké, och nu ger jag er Sashimi Poké! Där den tidigare var inspirerade av den peruanska sashimin är denna inspirerad av det japanska köket och löst på idén om sashimismaker.

Denna pokébowl är mildare i sina smaker, med fokus på umami, sälta och sötma. Istället för mango har vi melon, och bredvid den veganska laxen från Vegan Seastar så har vi också sojamarinerade tofubitar och marinerade böngroddar som ger sälta och textur till bowlen. För att göra det mer umamirikt och havsbetonat så har jag också slängt in sjögrässallad och furikakekrydda. Allt som allt är det en riktigt smarrig och fräsch bowl!

Ni hittar den på alla Oh Pokés restauranger, och med hjälp av receptet när nedan så kan ni också göra den själv hemma om ni skulle vilja. Oh Poké är anslutna till ett gäng olika take away tjänster så om ni inte har möjlighet att ta er förbi så funkar det perfekt att beställa hem till hemmajobbarlunchen eller för en snabb och god middag!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!