fbpx

Shish kebab på quornfärs

kebabspett till grillen

Receptet: Shish kebab på quornfärs

4 portioner

Ingredienser

Shish kebab på quornfärs

Quornfärs 300 g
ägg Kan bytas ut mot 1 msk potatismjöl och 1 dl vatten 2 st
Ströbröd 1.5 dl
Grönsaksfond 1.5 msk
Vatten 1 dl
Kinesisk soja 1 msk
Mellanstor gul lök 1 st
Klyftor vitlök 3 st
Näve färsk bladpersilja 1 st
Mald spiskummin 1 msk
Paprikapulver 1 msk
Kanel 1 tsk
Malda korianderfrön 1 tsk
Gurkmeja 2 tsk
Chilipulver, 1-3 tsk beroende på styrka 1 tsk
Salt Efter smak
Citron, juicen 0.5 st

Gör så här

Shish kebab på quornfärs

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegetarisk shish kebab på quornfärs

IMG_7050 (800x600)
Tjabba!
Det är dags för nästa blogginlägg i min serie med grillade quornrecept som jag genomför under sommaren. Förrförra veckan så presenterade jag samarbetet med min Tripple Chili Cheeseburgare, och idag tar vi det hela vidare i snabbmatens tecken genom att jag har försökt slänga ihop ett vegetariskt shish kebabrecept.
Jag vill dock slänga in en enorm jävla brasklapp här – jag har nämligen aldrig någonsin ätit en riktig shish kebab. Sånt fanns inte i Borlänge anno 2006 där jag växte upp och innan jag blev vegetarian. Så, jag har bara kunnat gå efter vad jag har läst mig till att olika recept innehåller och jämfört dem för att komma fram till något som låter gott och som jag själv gillar. Och gott blev det – men jag vill bara säga det till alla er äkta shishälskare – förvänta er inte något som smakar exakt så som er mamma brukade göra dem 😉
Quornfärs är min favorit ”ingrediens” när det kommer till att fejka olika former av färsrätter. Det har en bra konsistens, god smak och är perfekt att forma biffar, bullar eller andra grejer av. Jag har tonvis med exempel på bloggen om ni kollar under taggen quorn. Det enda som är viktigt att tänka på är att det kräver sin kryddning, för som den är smakar den ganska lite – det är inte som kött som ju har en tydlig smak i sig och ibland bara behöver salt å peppar. När här får man ta i hårdhandskarna om man vill ha ut lite stuns i sina kebabspett.
IMG_7033 (800x600)
IMG_7042 (800x600)

IMG_7036 (800x599)
Inte världens vackraste mat kanske.. men gott!

IMG_7046 (800x600)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!