fbpx

Sojaköttbullar i stark tomatsås

köttbullar med ägg, perfekt till tapas

Receptet: Sojaköttbullar i stark tomatsås

4 portioner

Ingredienser

Sojaköttbullar

Sojafärs 300 g
Ströbröd 1 cl
Grädde 1 dl
Liten gul lök, finhackad 1 st
ägg 1 st
Klyftor vitlök, finhackade 2 st
Röd chili 0.5 st
Mald spiskummin Efter smak
Cayennepeppar Efter smak
Torkad oregano Efter smak

Tomatsås

Gul lök 1 st
Klyftor vitlök 3 st
Röd chili 1 st
Olivolja 2 msk
Burk krossade tomater 1 st
Torkad oregano Efter smak
Mald spiskummin Efter smak
Cayennepeppar Efter smak
Bladpersilja Efter smak

Gör så här

Sojaköttbullar

Tomatsås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Tapaskväll, eller sex små rätter också kallat

Jag bangar aldrig inför en utmaning, så när Silvia önskade sig en tapaskväll här i veckan så kunde jag inte göra annat än att bli entusiastisk. När Sarah gick och bjöd in halva grannskapet så blev det dock ganska mycket jobb kan jag lova!

De här recepten räckte gott och väl till sex vuxna alla sammantaget. Barnen blev det lite värre med dock efter att de förkastat mina handtrillade sojaköttbullar som osmakliga. Har ni hört på den va? Fick bli fiskpinnar med patatas och aioli istället. Inte fy skam det heller.

På grund av en aningen stressig servering och avslut på hantverket så är de flesta bilderna ganska suddiga och gör verkligen inte heder till maten. Men men, om man får tro den samstämmiga kören ifrån igår så smakade den desto finare.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!