fbpx

Sparris- och mandeltarte

Lakto ovo vegetarisk variant med parmesan

Receptet: Sparris- och mandeltarte

4 portioner

Ingredienser

Sparris- och mandeltarte

Färsk grön sparris 500 g
Sötmandel 1 dl
Rulle färdig smördeg á 250 g och ca 2×3 dm utkavlad 1 st
ägg 4 st
Schalottenlökar 5 st
Riven parmesan 0.5 dl
Brie 0.5 cl
Knippe blandade örter, tex timjan och oregano eller herbes provencale 1 st
En klick smör Efter smak
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Sparris- och mandeltarte

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Sparris- och mandeltarte

Våren var kort i år. Jag märkte knappt av den. Köpte tre vårjackor gjorde jag. Jag laddade, men tji. Det är redan sommar. Nu, jag är jag inte den som är den, jag gillar sommaren. Men det förtar en viss charm från vårprimörerna när de inte ens hinner komma till grönsaksdiskarna innan våren är slut.

Nåja, jag får kalla den här rätten en hyllning till försommarsparrisen istället då. För det är precis vad det är. Jag älskar den här tiden på året, när grönsakerna får liv på nytt och återigen smakar som de ska.
Receptet är en lite omgjord variant som ursprungligen kommer ifrån tidningen Salt och peppar. Det innehöll lax, fänkål, färskost och dill, vilket jag bytte ut mot saltrostade mandlar, brie, parmesan och blandade örtkryddor. Perfekt för buffébordet eller tillsammans med en god sallad till middag.
Jag gjorde så när jag lagade den att jag hade både hackade mandlar under sparrisen och hela ovanpå, men det blev lite overkill, så jag rekommenderar att bara ha hackade mandlar ovanpå istället.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!