fbpx

Srirachamarinerade quornfiléer

med lime och koriander

Receptet: Srirachamarinerade quornfiléer

4 portioner

Ingredienser

Sriracha-, lime- och koriandermarinerade quornfiléer

Quornfiléer 300 g
Srirachasås, efter önskad styrka, 3-4 msk 3 msk
Lime, juice och zest 1 st
Stor eller 2 normala vitlöksklyftor 1 st
Råsocker 3 msk
Oatly ifraiche eller turkisk yoghurt 2 msk
Ljus soja 2 msk
Hackad koriander Och persilja om man vill 1 dl
Salt 0.5 tsk

Gör så här

Sriracha-, lime- och koriandermarinerade quornfiléer

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Sriracha-, lime- och koriandermarinerade quornfiléer

IMG_7833
Hejsan i stugorna gott folk!
Jag tillbringar veckan nere på Skånes nordvästkust och försöker njuta av det lilla solsken som känner för att visa sig mellan molnbankarna. Men jag ska inte klaga. Jag har havet precis nedanför verandan, familjen nära och jag får grilla precis hur mycket jag vill.
En av de godaste grejerna som finns är srirachasås. En relativt ny upptäckt i min matlagning, men jävlar anamma alltså. Den är stark som attan, men har en perfekt balans mellan vinäger, vitlök, chili och sötma som gör att den både kan användas i marinader, eller direkt på maten på samma sätt som ketchup eller senap.
Det här receptet käkade jag igår, och det är verkligen värt att dela med sig av!
IMG_7804
IMG_7870
IMG_7806

IMG_7800
IMG_7794

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!