fbpx

Srirachaspett med Oumph

med koriander och vitlök

Receptet: Srirachaspett med Oumph

4 portioner

Ingredienser

Srirachaspett med Oumph

Paket Oumph! Thyme And Garlic 2 st
Srirachasås 3 msk
Lime, juice och zest 1 st
Vitlöksklyfta 1 st
Råsocker 3 msk
Havrefraiche 0.5 dl
Ljus soja 2 msk
Hackad koriander 1 dl
Salt 0.5 tsk

Gör så här

Srirachaspett med Oumph

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Srirachaspett med Oumph

IMG_2043
Hej vänner!
Nu jävlar alltså. Nu är sommaren nästan här! Jag är nere i Vejbystrand med familjen över Kristi Himmelsfärd och vi har helt fantastiskt väder. 20 + grader, gassande sol och nästan helt vindstilla. Man ser inte en krusning på havet, och vi grillar som galningar. Eller… jag gillar som en galning kanske man snarare ska säga. Jag är inte mycket för att dela på grillgörat 😉 De får gärna äta upp resultaten dock!
Det är ett perfekt tillfälle för att bunkra upp på härliga grillrecept inför sommaren, för banne mig om vi ska grilla tillsammans i sommar. Vi har stora planer för sommaren, jag och mina vänner! Snart ska ni få höra mer om det, men först lite mer mat. Det här receptet är från min kommande kokbok Jävligt God BBQ, och jag fotade bilderna till det för några veckor sedan, därav frånvaron av gassande sol 😉 Gott var det icke desto mindre.
Srirachasås är något av det godaste som finns. Det är en sorts chilisås som är en relativt ny upptäckt i min matlagning, men jävlar anamma alltså. Såsen är stark som attan, men har en perfekt balans mellan vinäger, vitlök, chili och sötma som gör att den både kan användas i marinader och direkt på maten på samma sätt som ketchup eller senap.
Det här receptet är byggt runt Srirachasåsens excellens med en massa andra goda smaker som passar fint till.

IMG_2017

IMG_2022
IMG_2023

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
IMG_2037

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!