fbpx

Stekt potatis

Så gör du god råstekt potatis!

Receptet: Stekt potatis

4 portioner

Ingredienser

Stekt potatis

Fast potatis 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Torkad rosmarin 1 krm
Flingsalt Efter smak
Vitpeppar Efter smak
Raps- eller olivolja Efter smak

Gör så här

Stekt potatis

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Stekt potatis med svampsås, äggröra och kikärtsbiffar

Jag har varit lite trött på all pasta och alla indiska grytor jag ätit på senaste så husmanskosten har gjort några riktiga framstötar i köket den här veckan. I torsdags till exempel försökte jag mig på den här lilla kreationen, typ en English Breakfast-middag. Ingenting att rekommendera om det är så att man går på någon form av diet, för det den är smockad med både fett och kolhydrater, men dundrans va gott!
Som vegetarian blir jag ganska ofta bli sugen på sån här mat. Även om det kanske inte det första man tänker på när det ska lagas vegetariskt. Ska man få liknande grejer på restaurang följer det så gott som alltid med en stor stek eller nån korv eller nåt sånt och det funkar ju inte. Då får man laga det själv istället för att få det som man vill.
Kikärtsbiffarna blev dock ganska kassa så det receptet får falla ner i glömska… Kanske får köpa någon god sojakorv att servera till nästa gång eller faktiskt anstränga mig liiiite för att göra någon god biff, vilket jag inte gjorde den här gången.
Svampsåsen var inspirerad av Karljohanrisotton från förra veckan och innehöll i stort sett samma ingredienser, med tillägget av lite havregrädde och redning för att göra sås av det hela (och då självklart inget risottoris). Äggröran hittar ni receptet till här.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!