fbpx

Superfluffiga amerikanska pannkakor

med vanilj och blåbär
” De fluffigaste veganska amerikanska pannkakorna du någonsin kommer att äta! Att använda yoghurt istället för mjölk gör dem oöverträffat fluffi ”
– Gustav

Receptet: Superfluffiga amerikanska pannkakor

2 portioner

Ingredienser

Pannkakorna

Vetemjöl Glutenfri mjölmix funkar också bra - det är faktiskt det jag använder i videon! 3 dl
Bakpulver 1.5 msk
Salt 1 tsk
Socker 1.5 msk
Planti Naturell Soygurt Det funkar fint med vaniljsoygurt också om man vill ha vaniljpannkakor, minska då mängden socker i receptet 3 dl
Kikärtsspad 1 dl
Färska blåbär Valfritt, men väldigt gott 2 dl
Margarin till stekning Efter smak

Gör så här

Pannkakorna

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Tre grymma veganska frukosttips!
Bloggen: När Jävligt Gott tog över Restaurang Växthuset

I samarbete med Planti

Hej!

Jag hoppas allt är fint med er! Idag är jag väldigt glad över att kunna presentera ett nytt samarbete med Planti! Många av er känner säkert igen namnet, men kanske inte de här nya förpackningarna som släpptes bara för någon vecka sedan.

De gör helt fantastiskt goda veganska alternativ till yoghurtar, creme fraiche och grekiska yoghurtar och jag är superglad över att i ett gäng inlägg framöver ha teamat upp med dem för att visa hur vi kan laga en massa god vegansk mat tillsammans!

En grej jag tycker är lite extra bra är det faktum att Planti ägs av Kavli, som i sin tur ägs av Kavlifonden, en stiftelse som delar ut hela sitt överskott till välgörenhet! Det innebär att om du köper Planti så går vinsten inte ner i ägarnas fickor utan delas ut till organisationer som bland annat BRIS, Min Stora Dag och Barncancerfonden! Hur bra är inte det?

Först ut en en frukostspecial där jag ger er tre supergoda varianter på veganska frukostar med grund i Plantis soygurts. Spana in videon här nedanför, eller följ recepten så kan jag garantera att du inte kommer behöva välja mellan att äta gott och göra gott till frukost heller! Ett väldigt enkelt och bra sätt att sänka sitt klimatavtryck och att göra lite fler djur gladare 🙂

Plantis soyghurts finns i fyra olika smaker; naturell (som också är osötad), vanilj, jordgubb och mango!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!