fbpx

Svamp- och spenatlasagne

Lakto ovo vegetarisk med mozzarella

Receptet: Svamp- och spenatlasagne

4 portioner

Ingredienser

Tomatsås

Burkar krossade tomater 2 st
Morötter 3 st
Olivolja 2 msk
Gul eller röd lök 1 st
Klyftor vitlök 2 st
Torkad rosmarin Efter smak
Torkad timjan Efter smak
Paket vegofärs á 300 g 1 st
Grönsaksbuljongstärning 1 st
Glas rödvin 1 st
Socker 1 msk
Salt och peppar Efter smak

Svamp

Blandade skogssvampar 400 g
Smör 25 g
Ev. svampfond 1 msk
Salt och peppar Efter smak

Spenat

Paket fryst hel bladspenat á 450 g 1 st
Nypa muskotnöt 1 st
Salt och peppar Efter smak

Bechamelsås

Växtdryck 1 l
Mjöl 1 dl
Margarin 50 g
Salt och vitpeppar Efter smak

Montering

Paket 500 g lasagneplattor 1 st
Stor zucchini 1 st
Riven parmesanost, alternativt vegansk 300 g
Mozzarella, alternativt vegansk smältost 250 g

Gör så här

Tomatsås

Svamp

Spenat

Bechamelsås

Montering

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Svamp- och spenatlasagne

Lasagne är goda grejer. Det är som en blandning av det bästa från det italienska köket och en tårta, och hur skulle det inte kunna bli bra? Tårta med pasta och ost och tomat!

Här är en variant med spenat och svamp. Jag har gjort en liknande vegansk variant tidigare, men om man nu ändå kan äta ost, så varför inte unna sig en riktig festmåltid ibland. Det här blev vår lördagsmiddag, bilderna gör den inte riktigt rätta, men man ser onekligen hur mycket ost det var.
Tänk på att salta tillräckligt mycket här bara. Pastan och osten sväljer en hel del av saltet i tomatsåsen så du måste salta mellan lagren också. Inte för mycket bara;)

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x