fbpx

Svamp- och valnötsstek

Med ägg

Receptet: Svamp- och valnötsstek

8 portioner

Ingredienser

Svamp- och valnötsstek

Blandad svamp 1 kg
Torkad skogssvamp 1 dl
Naturella valnötter 2 dl
Bladpersilja 1 dl
Vitlöksklyftor 4 st
Gula lökar 2 st
Stora ägg eller 5 mindre 1 st
Torkad timjan 2 tsk
Vatten 1 dl
En rejäl klick smör eller olivolja Efter smak
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Svamp- och valnötsstek

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Svamp och valnötsstek på nyår och barnmatsprat

IMG_4429 (1024x768)

Hej hej igen!

Livet som småbarnsfarsa är onekligen inte ett som präglas av kulinariska äventyr. Matinspirationen har tyvärr varit ganska mycket i botten på senaste. Som jag har sagt tidigare så har stortjejen (tidigare lilltjejen, nu kallad stortjejen) varit vegetarian i snart ett år nu, vilket ju är roligt, men det gör tyvärr också att jag måste anpassa vardagsmaten min mer efter hennes smak, vilken är ganska smal och enkel.
Vi äter väldigt mycket barnhusman om man nu kan kalla det så. Fördelen med dagens ersättningsproduktsfrenzy är dock att nästan alla av hennes vanliga favoriträtter går att ersätta med någon sorts quorn eller sojaprodukt. Två vanliga veckor kan se ut så här på ett snurrande schema: Gul curry med quorn, limequorn , quornfärssås, korvstroganoff med pasta, sojabullar med stekt potatis och lingonsylt, spenatsoppa med ägghalvor, ärtsoppa, pasta carbonara på fejkon (sojabacon), pasta med tomatsås och mozzarella, viltgryta (utan svamp, finns på bloggen) och lite såna grejer äter vi väldigt ofta.
Nu börjar den nya lilltjejen dock få smak för riktig mat och inte bara bröstmjölk, så jag ska väl göra någon sorts ansats till att laga mat till henne också. Har ni några tips på bra bebisrecept för 6-8 månader? Vegetarisk, gott, nyttigt och enkelt är mina krav.
Men men, det har inte varit helt och hållet mörker på matfronten. På nyårsafton hade vi lite gäster över (alla köttätare förutom en) och då lagade jag en repris från nyår 2011, ett av de första inläggen som jag skrev här på bloggen. En svamp- och valnötsstek på steroider skulle man kunna kalla det. Otroligt gott och lyckat blev det! Det närmsta man kan jämföra det med i köttväg är kanske som en svampsmakande köttfärslimpa, för det var lite så den blev i konsistensen. Vi åt den tillsammans med en rostad vitlökssås som jag hittade på den här bloggen (på grönsaksbuljong istället för oxfond så klart) och saltstekt potatis.

IMG_4417 (1024x768)

2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!