fbpx

Tofusmoothie med jordnötsmör, banan och kakao

med NILLA FISCHER!
” En krämig och matig smoothie med jordnötssmör från boken Vego i Världsklass. Video där Nilla Fischer gästar studion! ”
– Gustav

Receptet: Tofusmoothie med jordnötsmör, banan och kakao

4 portioner

Ingredienser

Smoothie

Fast naturell tofu av hög kvalité och med minst 14 g proteininnehåll 400 g
Växtdryck Beroende på hur tjock du vill ha den, 4-6 dl 5 dl
Jordnötssmör 3 msk
Banan 1 st
Kakao 2 msk
Färska dadlar utan kärnor, 4-6 st 5 st
Vaniljpulver 0.5 tsk

Gör så här

Smoothie

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk Pasta Carbonara

Hej!

Jag har i en liten miniserie i två avsnitt bjudit in två kända idrottare till min matstudio för att laga och prata växtbaserad träningsmat med dem i samarbete med KitchenAid. I förra avsnittet bjöd jag in Fanny Ahlfors, a.k.a Fanny Josefine och lagade thailändsk gröncurry med henne och i det här avsnittet hade jag den otroligt stora äran att få bjuda en av Sveriges bästa fotbollspelare, Nilla Fischer på mat!

Nilla är ju för alla er som kanske har lite dålig koll, en av backarna i Svenska fotbollslandslaget! Hon är otroligt framgångsrik och vann bland annat Diamantbollen 2018 och har blivit utvald till Världslaget både 2017 och 2018. Tidigare har hon spelat proffessionellt i den tyska klubben Wolfsburg, men är nu sedan våren tillbaks i Sverige och Linköping FC.

Jag ville bjuda in Nilla dels för att hon överlag verkar störtcool, men också för att jag har sett att hon flera gånger likeat och kommenterat grejer jag skrivit på instagram, så jag gissade att det fanns en vegovän gömd där, redo att komma ut. Så när jag hörde av mig och frågade om hon ville komma så tackade hon ja på stört, till min stora förtjusning!

Ska man kombinera att prestera på den nivå som hon gör, med regelbundna matcher, mycket träning och hög skaderisk är det jätteviktigt att äta bra. Länge har det ju varit oklart om detta går att kombinera med att också äta klimatsmart, men som vi bland annat slog fast i boken Vego i Världsklass som jag var med och skrev tillsammans med Linda Bakkman från SOK och Anna Richert från WWF så är det fullt möjligt. Och något som allt fler, bland annat fotbollspelare börjar få upp ögonen för! Om du är intresserad av att lära dig mer om hur du kan tänka kring det här så rekommenderar jag varmt att du köper dig ett ex av boken!

Jag lagade två rätter från boken Vego i Världsklass för Nilla, som ni ser i videon. Pasta Carbonara gjord på cashewnötsparmesan och Tofu Smoothie med jordnöts och banansmak!

Jag använde min KitchenAid Power Plus blender för att få till den perfekta texturen, och därmed också smaken (jag tycker verkligen att det gör stor skillnad med textur för helhetsupplevelsen!) på bägge rätterna. Den kraftfulla blendern gör det till en walk in the park att mala cashewnötterna till ett fint mjöl, samt att mixa en helt slät och fin smoothie. Jag kan verkligen varmt rekommendera en sån här om ni står i tankarna kring att investera i en ny köksmaskin då den är otroligt mångsidig och kraftfull.

Här är recepten!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!