fbpx

Trebönschili

Chiligryta med tre sorters bönor och grönsaker

Receptet: Trebönschili

8 portioner

Ingredienser

Trebönschili

Burk kokta kikärtor á 210 g, avrunnen 1 st
Burk kokta borlottibönor á 210 g, avrunnen 1 st
Burk kokta kidneybönor á 210 g, avrunnen 1 st
Stora lökar eller 2 vanliga 1.5 st
Klyftor vitlök 4 st
Stora röda chilifrukter, 1-2 st 1 st
Stor zucchini 1 st
Stora morötter 2 st
Stor eller två mindre paprikor 1 st
Burk hela tomater á 400 g 1 st
Mustigt rödvin, typ shiraz 5 dl
Liquid smoke 1 tsk
Kinesisk soja 1 msk
Ev vatten, 1-3 dl 1 dl
Spiskummin 2 msk
Torkad timjan 1 msk
Torkad oregano 1 msk
Paprikapulver 1 msk
Cayennepeppar Efter smak 2 tsk
Färsk bladpersilja 0.5 dl
Olivolja 3 msk
Salt och peppar efter smak Efter smak

Gör så här

Trebönschili

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Trebönschili

Nej, jag har inte blivit religiös. Inte på det viset i alla fall. Namnet syftar på ingredienserna i det bästa chlireceptet jag lyckats åstadkomma hittills. En mustig, het och modig gryta som osar av rödvin, spiskummin och chili. Det är fan så här som mat ska vara, inga krusiduller och krångliga uppläggningar. Det är jag, min järngryta och 1,5 timmars långkok. Heaven.

Jag har på senaste haft cravings för riktig amerikansk soulfood. Jag drömmer våta drömmar om enchiladorna på Peppar och hamburgarna på Bröderna Olssons, jag fantiserar om att göra perfekta vegburgare och jag spenderar timmar åt att fundera på hur jag ska kunna få ut alla de där smakerna utan att behöva sprätta upp en ko eller brotta ner en krokodil först.
Pressen på att laga lite mer mastig mat har också gått upp efter att min flickvän skanderat att hon är urled på mina mesiga och konstiga vegetariska rätter. Så sann till min karaktär bestämde jag mig för att försöka anpassa mig och det första resultatet blev detta. Betydligt mycket bättre och roligare än den Chili sin Carne jag lagade i vintras.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!