Hej!
Jag har en jätterolig nyhet (tycker jag i alla fall!) jag kommer att samarbeta med Quorn i sommar som en av deras grillambassadörer under sommaren. Det känns superroligt, både för att jag tycker att quorn är ett hejarföretag som hjälper till att göra det lättare att käka vegetariskt, och för att det hjälper mig att nå ut till ännu fler av er vegoätande grillfanatiker där ute.
Om ni har följt min blogg under några år så kanske ni har koll på att jag har grillat quornburgare i flera år, främst gjorda på mitt eget färsrecept, men nu när Quorn här under våren kom ut med ett nytt recept på sina färdigbiffar så blev det plötsligt lite roligare att även använda dessa. De är riktigt goda, har bra konsistens och en mild men god smak. Färdigburgare är ju aldrig samma sak som hemmagjorda, men om man känner sig sugen men stressad så är det ju perfekt.
För er som inte vet – Quorn är en brittisk svampbaserad produkt, som en gång i tiden uppfanns av en excentrisk (?) britt i ett försök att råda bot på den akuta hungersnöd som man trodde att jorden skulle drabbas av under efterkrigstiden när befolkningen exploderade och innan totalindustrialiseringen och genmodifieringen av jordbruket hade kommit igång. När de väl hade hittat sig en fin och nyttig svamp som gick att odla i jättekvantiteter så hade dock Monsanto gjort intåg och tillfälligt minskat behovet av hittepåproteiner, så de fick slå sig in på en annan marknad – dvs vegokäk. Ganska lustigt ändå. Tyvärr så tillverkas stora delar av Quorns produkter med äggvite och mjölkämnen så det är inte för alla, men de håller på och tar fram veganprodukter, vilka det ryktas ska komma inom något år eller så.
Så, för att fira detta så snodde jag ihop det här receptet på en chilicheeseburgare. Det blir också mitt första recept ut i sommarens quorngrillstema #grillagrönt.