fbpx

Vegansk Tsatsiki

krämig sås med gurka och vitlök
” Så här enkelt gör du din egna veganska tsatsiki! En grekisk yoghurtssås med vitlök, gurka och gärna också lite färsk mynta! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Tsatsiki

4 portioner

Ingredienser

Tsatsiki

Oatly iMat Fraiche 2 dl
Dm färsk gurka 2.5 st
Klyfta vitlök 1 st
Olivolja 1.5 msk
Stänk citronjuice 1 st
Ev. några blad färsk mynta För en liiite mer libanesisk touch – jättegott! Efter smak
Salt och peppar efter smak Efter smak

Gör så här

Tsatsiki

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska grekiska färsbiffar
Bloggen: Jävligt God midsommarmat
Bloggen: Fem jävligt goda grilltillbehör!

Hej!

Hoppas att allt är fint med er!

Här kommer ett riktigt smarrigt recept på färsbiffar som jag lagade i somras. Det funkar så klart perfekt på grillen, som jag gjorde, men också i höstrusket på stekpannan eller i ugnen. Det går faktiskt att göra både biffarna och potatisarna i ugnen tillsammans om man vill göra livet lättare för sig själv. Det enda du behöver göra då är att förkoka potatisen lite. Annars tar det trehundra tusen år att baka potatisarna tills de blir klara. Och det pallar man ju inte.

Biffarna är gjorda på anammas formbara färs, men du kan så klart använda vilken formbar färs du vill, eller varför inte köra 100 % hemmagjort med antingen det här grundreceptet på veganska färsbiffar utan formbar färs, eller på det här grundreceptet på bönbiffar. Använd då helt enkelt färsen/bönorna och bindmedlen (potatismjöl, ströbröd eller havregryn) från respektive recept och följ i övrigt receptet nedan.

Om du vill göra det hela riktigt supergrekiskt så äter du biffarna tillsammans med min svulliga veganska grekiska sallad med vitlökskrutonger som du hittar recept på här.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!