4
portioner
Ingredienser
Ugnspannkaka med fetaost och oliver
Mjölk | 8 dl |
Mjöl | 4 dl |
ägg | 4 st |
Fetaost | 300 g |
Burk kalamataoliver | 1 st |
Torkad timjan | 1 tsk |
Salt | 3 krm |
Mjölk | 8 dl |
Mjöl | 4 dl |
ägg | 4 st |
Fetaost | 300 g |
Burk kalamataoliver | 1 st |
Torkad timjan | 1 tsk |
Salt | 3 krm |
Okej, nu får ni ursäkta om det här receptet är sjukt basic, men jag kände att jag ändå ville dela med mig av det för det blev så gott!
Ända sedan jag blev vegetarian har jag sörjt lite över att jag inte kan äta min ugnspannkaka med fläsk längre. Det är ju verkligen så najs med det där saftiga och salta tillsammans med pannkakan. Jag har därför funderat lite på vad man skulle kunna ersätta det med för att nå någon sorts liknande resultat. Jag har testat med fejkon, och visst – då får man en ugnspannkaka som smakar fejkon, men det blir ju inte alls så värst saftigt även om det är gott. Då slog det mig – fetaost. Det är ju både saftigt och salt. Och tillsammans med oliver så blir det ännu saftigare, och ännu saltare. Wow! 😛 Det bästa var att det faktiskt fungerade. Det kan låta lite konstigt, men testa vettja!
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?