fbpx

Ungerska grillspett

med fänkålsstuvning och persiljestekt potatis

Receptet: Ungerska grillspett

4 portioner

Ingredienser

Ungerska grillspett med paprika och kummin

Påsar Oumph naturell eller thyme and garlic á 280g 3 st
Gul paprika 1 st
Röd paprika 1 st
Stor gul lök 1 st
Kikkoman soja 1.5 msk
Mörk grönsaksfond 1.5 msk
Stark ungersk paprikapuré Finns att köpa i välsorterade matbutiker och saluhallar. Går att byta ut mot 1,5 msk tomatpuré och 1 msk sambal olek 3 msk
Ungersk paprikakrydda Går att byta ut mot vanligt sött paprikapulver 1 msk
Rökt paprikapulver 1 msk
Hela kumminkorn, lätt stötta i mortel Obs, ej spiskummin utan den anisdoftande sorten som används i brödbak 1 msk
Rapsolja 3 msk
Öl Gärna Brutal Brewing Cirrus The Cloudy lager! 1 dl
Hackad persilja 1 dl
Grillspett i metall 4-6 st 5 st

Fänkålsstruvning, 4-6 portioner

Fänkål 1.5 st
Spetskålshuvud 0.5 st
Stor gul lök 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Dijonsenap 1 msk
Hel kummin 2 tsk
Havregrädde 2 dl
Oatly PåMackan färskost 150 mg
Ljus grönsaksfond 1 msk
Citron 0.5 st
Hackad färsk dill 1 dl
Salt och peppar Efter smak

Persiljestekt potatis, 4-6 portioner

Färskpotatis eller annan liten och fast potatissort 500 g
Färsk bladpersilja 2 dl
Rapsolja 3 msk
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Ungerska grillspett med paprika och kummin

Fänkålsstruvning, 4-6 portioner

Persiljestekt potatis, 4-6 portioner

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Ungerska grillspett med fänkålsstuvning och persiljestekt potatis - Trerätters med Brutal Brewing, huvudrätten
Fotografier: Brutal Brewing, Matilda Kjell

*Det här inlägget är i samarbete med Brutal Brewing*
Hej!
Förra veckan var jag, som jag berättade om i förra fredagens inlägg, kock på ett event som Brutal Brewing genomförde för att lansera sin nya veteöl med hallon i. Brutal är roliga, dels för att de gör god öl men också för att all deras produktion både är ekologisk och vegansk vilket jag tyckte passade perfekt ihop med Jävligt Gott när de hörde av sig och frågade om jag ville göra ett samarbete med dem. Om vi ska få fler att käka (och dricka) vego så måste vi också först och främst se till att göra vego fett attraktivt och jävligt gott. Kul att se att andra för fram samma filosofi kring annat än bara mat också tycker jag!
Ni kan läsa mer om själva eventet och upplägget på det i förra veckans inlägg, här tänkte jag fokusera mer på den huvudrätt som jag tog fram för att passa till eventets huvudperson Brutals nya Raw Law Raspberry Weissbock som de kallade den vilket är en veteöl infuserad med färska hallon. En stark (8,4%) veteöl med dess karaktäristiska lätta sötma som bröt snyggt med hallonens lätta syra och fruktighet utan att det tog över.
Jag tänkte att jag skulle vara lite rolig när jag kombinerade smakerna i maten och valde att möta upp hallonölen med de klassiska lite starkare tonerna från het paprika i spetten och gräddig kålstuvning. Fett salt och hett, typiskt weissbier i min värld! Sen drog jag det dessutom lite åt hallon och lakritsgrejen genom att krydda spetten med kummin och använda fänkål i stuvningen. Vet inte riktigt hur stor skillnad det egentligen gjorde, men det blev sjukt gott i alla fall!
Här är recepten, hoppas ni kommer att gilla dem!

[hr]

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!