fbpx

Mild vegoköttfärssås

Så gör du enkel bolognese som barnen gillar!

Receptet: Mild vegoköttfärssås

4 portioner

Ingredienser

Quornfärssås

Gul lök 0.5 st
Klyfta vitlök 1 st
Liten morot 1 st
Vegofärs 300 g
Burk krossade tomater 1 st
Torkad oregano 1 msk
Havregrädde 4 msk
Ketchup 2 msk
Olivolja Efter smak
Salt och vitpeppar Efter smak
Blad färsk basilika 4 st
Vatten 1 dl

Gör så här

Quornfärssås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Världens bästa barnquornfärssås

Det sa i alla fall barnen som åt den i förrgår. Titta vad glada de ser ut!

Vi är nere i Skåne igen och det ger självklart gott om tillfällen att laga en massa god mat, så det kommer ett par nya recept samt nya varianter av gamla godingar här inom kort. Första kvällen vi kom fram så skulle något enkelt fixas, så det fick bli köttfärssås (som jag faktiskt kallar det vanligtvis, old habits die hard). Jag tog mig dock lite extra tid och gjorde en särskild sås till kidsen så att jag skulle kunna ha lite mer sting i den vi vuxna åt. Resultatet blev inte världens nyttigaste men kanske världens godaste quournfärssås. Till och med för vuxna.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!