fbpx

Västerbottenspanerad quorn

med pasta- och tomatsallad

Receptet: Västerbottenspanerad quorn

4 portioner

Ingredienser

Västerbottenspanerad quorn med pasta- och tomatsallad

Västerbottensost 200 g
Quornfiléer 300 g
ägg 2 st
Vetemjöl 1 dl
Pastarör 300 g
Goda körsbärstomater 350 g
Rödlök 0.5 st
Hackad färsk bladpersilja 0.5 dl
Färsk bladspenat 100 g
Vitlöksklyfta 1 st
Citron 0.5 st
Olivolja 3 msk
Extra olivolja till stekning Efter smak
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Västerbottenspanerad quorn med pasta- och tomatsallad

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Matinspiratör för Västerbottensost! - Västerbottenspanerad quorn med pasta- och tomatsallad

DSC_2875 (800x536)Hej!
Jag har fått äran att få vara en av Västerbottensosts matinspiratörer i deras stora satsning #magipå20 som de har under 2015. 20 matinspiratörer ska skapa 20 rätter som vardera tar ca 20 minuter att laga, och Västerbottens gyllene krona ska vara en central del i receptet. Det är ett sponsrat jobb, det ska jag vara tydlig med, men jag käkar gärna Västerbotten vilken dag i veckan som helst så jag kan utan problem säga att jag står för det här till 100 %. 🙂
Jättekul tyckte jag, när de frågade om jag ville vara med och började genast fundera på vad jag skulle kunna laga. De har också ett underliggande picknicktema på sina maträtter, så jag tog dem på orden och gick direkt i tankarna till mat som är lika god kall som varm. Och vad är då inte godare än en smarrig pastasallad?
Den här rätten är verkligen så sjukt god. Jag fick inspirationen från det här receptet som jag fick i en av Linas Matkassar förra året, men har utvecklat det några steg till. Det är jättegott att äta kallt som matlåda eller till picknicken, men funkar självklart perfekt direkt ifrån spisen också. Hoppas ni gillar det!
DSC_2897 (800x536)
DSC_2893 (800x536)

DSC_2854 (800x536)
DSC_2856 (800x536)
DSC_2860 (800x536)

DSC_2890 (800x536)
DSC_2867 (800x536)

Och ja – till sist ett kort ord till mina veganska och hardcore-lakto-ovo-vegetariska läsare. Jag vet att Västerbottensost innehåller löpe, som görs av kalvmage. Jag får ofta kommentarer på inlägg som har den typen av ostar här på bloggen som vill uppmärksamma det faktumet. Men, personligen har jag valt att inte vara jättenoga med ostlöpe. Alla drar vi våra gränser på olika ställen utifrån våra olika behov och förmågor. Jag har haft väldigt svårt att sluta äta ost (det är en ganska stor del av min diet, to say the least), men skär i stället ner på ägg, mjölkprodukter och undviker att använda läder. Andra undviker löpe men klär sig glatt i skinnjackor och käkar omeletter. Men i min bok är varje steg åt rätt håll värt att fira – och att käka västerbottenspanerad quorn istället för fabriksuppfödda kycklingar tycker jag gör det hela ganska värt ändå. 🙂

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!