fbpx

Vegansk Äppelpaj med smuldeg

gjord på svinnäpplen
” Smarrig vegansk äppelpaj med smuldeg och kanelstekta äpplen. Jävligt god och enkel efterrätt som du rör ihop direkt i stekpannan! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Äppelpaj med smuldeg

4 portioner

Ingredienser

Äppelpaj

äpplen 600 g
Socker 0.5 dl
Kanel 1 msk
Salt 1 krm
Margarin till stekning Efter smak

Smuldeg

Havregryn 3 dl
Vetemjöl 2 dl
Socker 1 dl
Veganskt bakmargarin 200 g
Salt 1 krm

Gör så här

Äppelpaj

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk Äppelpaj

I samarbete med Sundqvist

Hej! Det här är det tredje och sista inlägget i min och Sundqvists miniserie om hur du kan minska ditt matsvinn med olika smarta tips i hemmet. I de två tidigare inläggen lagade jag pytt i panna och gav tre tips på hur du genom planering kan minska ditt matsvinn och i inlägg två så visade jag hur du kunde ta vara på slattar av halvätna portioner för att göra supergoda vegobiffar.

Idag ska vi fokusera på gamla frukter! Jag vet inte hur ofta jag köpt hem äpplen när det visat sig att ett av dem haft någon liten skada i skalet och börjat bli fult, eller köpt hem bär av något slag och någon eller några av dem sett dåliga ut. I det här avsnittet vill jag slå ett slag för att våga använda frukten ändå! Det är bara att skära bort den dåliga biten, så länge det inte är mögligt, och använda den fina delen av äpplet, päronet, bananen eller vad du nu har.

En paj är det perfekta sättet att ta vara på dessa småbitar av olika frukter, då du ändå ska hacka ner dem i bitar. I det här fallet gjorde jag en väldigt enkel smulpaj som jag både förberedde och ugnsbakade direkt i min Scanpan TechnIQ stekpanna! De är ugnsfasta, så du sparar både tid och energi på att inte ens behöva ta fram en extra form.

Jag har jobbat med min Scanpan TechnIQ i över ett år hemma nu och jag ÄLSKAR DEN. Den påminner lite om en tunn gjutjärnspanna i det att den har en lite stadigare kropp och en yta som påminner väldigt mycket om en riktigt välinstekt gjutjärnspanna. Den värms upp lite långsammare än en vanlig tunn stekpanna, men håller värmen väldigt bra och jämnt vilket både minskar risken för att bränna maten, men ger en fantastisk stekyta. Den har också stålhandtag vilket innebär att den håller att användas i ugnen om du vill. Jag kan varmt rekommendera en!

Om du använder den här länken får du just nu ett superpris på stekpannan om du beställer från Cervera, grymt erbjudande!

Hårda frukter som äpplen, päron, rabarber och persikor kan med fördel förstekas tillsammans med socker och ev. kryddor innan du täcker dem med pajdeg och bakar dem. Det gör att innehållet blir superkrämigt och du får fram smakerna väldigt mycket bättre än om du bara bakar dem råa.

Smuldeg är också, om du frågar mig i alla fall, den ultimata sortens pajdeg. Här i Sverige känns det som den absolut populäraste också. I Storbrittanien och USA så är det vanligt med heltäckande smördegslock och liknande, men varför göra det svårt för sig?

Ett tips här är att använda veganskt bakmargarin som har lite högre smältpunkt än vad bordsmargarin har som ska vara relativt mjukt. Det gör att dina smulor håller sin form bättre och du får den här grova texturen.

Här är receptet!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!