fbpx

Vegansk Chorizogryta med kikärtor

serverad under vegovision 2019!
” En enkel och jävligt god vegansk chorizogryta med kikärtor, chili, vitlök och tomat. Serverades på Vegovision 2019! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Chorizogryta med kikärtor

4 portioner

Ingredienser

Vegansk Chorizogryta med kikärtor

Paket vegansk chorizo á ca 300 g 1 st
Stor gul lök 1 st
Stor eller 2 medelstora morötter 1 st
Klyftor vitlök 2 st
Hela röda chilifrukter, 1-2 st 1 st
Färska röda tomater 4 st
Kummin Ej spiskummin! 2 tsk
Torkad oregano 1 msk
Rökt paprikapulver 1 msk
Kikkomansoja 1 msk
Vatten, 1-2 dl 1 dl
Burk á 380 g kokta kikärtor 1 st
Knippe färsk bladpersilja 1 st
Salt efter smak Efter smak
Olivolja att steka i Efter smak
Citron, juicen 0.5 st

Gör så här

Vegansk Chorizogryta med kikärtor

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Framtidens Offentliga Mat
Bloggen: Sofia de Matteis Pizza Bianco med potatis & röd pesto
Bloggen: PÅSKBUFFÉ 2025
Bloggen: Lyxig Påskmiddag - full meny!
Bloggen: Carnivore: mirakeldiet eller obeprövat experiment?
Bloggen: Påskmiddag med Stoneleigh och Jävligt Gott
Bloggen: SVENSK TÅNG: EN RÅVARA ATT RÄKNA MED
Bloggen: Krönika: den skenheliga jakten på rovdjur
Bloggen: JÄVLIGT GOTT-TEAMET TIPSAR
Bloggen: Krönika: Lodjuren dödas för att människan vill ha rådjursköttet för sig själva
Bloggen: Krönika: Skippa Thailändsk kokosmjölk!
Bloggen: KUL PÅ SPORTLOVET
Bloggen: SPORTLOV & UTEMAT
Bloggen: SPORTLOVSMAT
Bloggen: SKAPA EN TRATTORIA HEMMA
Bloggen: Nu skickar vi mellanmålet in i framtiden
Bloggen: Persisk matlagning med Maryam Madaresi
Bloggen: Veganska Pizzadagen 29 januari
Bloggen: Impossible Foods nära EU-godkännande
Bloggen: Köttätare och växtbaserade livsmedel: kan märkning göra skillnad?
Bloggen: Hållbar växtproteinutveckling: PAN Sweden driver forskning framåt
Bloggen: Har du testat Hooked Foods nya växtbaserade produkter?
Bloggen: Melt&Marble hållbara fetter: milstolpe mot kommersiell produktion
Bloggen: Lidls nya växtbaserade serie Vemondo Plant!
Bloggen: 🎃 Läskigt goda veganska rätter till Halloween 🎃
Bloggen: Sverige satsar på hållbara växtproteiner
Bloggen: Frankrike häver förbudet mot veganska "burgare" och "stekar"
Bloggen: Vegansk Smörgåstårta
Bloggen: Italienskt köttbolag byter helt till växtbaserat efter 136 år
Bloggen: Vegansk Viltskav
Bloggen: Så lagar du hemmagjorda fiskpinnar - utan fisk!
Bloggen: Följ med in i köket på ChouChou i ny serie!
Bloggen: Växtbaserad Köttfärssås - Den ultimata guiden!
Bloggen: Så gör du ägg och mjölkfria pannkakor!
Bloggen: Fredagstacos från grunden!
Bloggen: Allt du velat veta om Biff Stroganoff!
Bloggen: Växtbaserade köttbullar med gräddsås
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matlagningskurser!
Bloggen: Så lyckas du med vegansk ost!
Bloggen: Sju jävligt goda pastarätter till!
Bloggen: Popuprestaurang på Waterfront Hotel!
Bloggen: Fem veganska våfflor till våffeldagen
Bloggen: Fem veganska bakverk till påsk
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pernilla Widegren
Bloggen: Ny Kreatör på Jävligt Gott: Linn Svala
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Helga Ragnarsdottir
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pontus Bodin
Bloggen: Julia Thielen - Ny kreatör på Jävligt Gott
Bloggen: Karolina Tegelaar - Ny kreatör på Jävligt Gott!
Bloggen: Fem jävligt goda TV-snacks
Bloggen: Jävligt gotts julbord - köpbar matkasse!
Bloggen: Sju billiga och jävligt goda vegorecept
Bloggen: Veganuari med Jävligt Gott
Bloggen: Veckomeny v 47 2023
Bloggen: Veckomeny v 46 2023
Bloggen: Fem grymma "ta med" recept för dig på språng!
Bloggen: Nu startar vi Proteinrevolutionen!
Bloggen: Veckomeny v 45 2023
Bloggen: Veckomeny v 44 2023
Bloggen: Fyra smarriga recept med Cashewmeetly
Bloggen: Fem jävligt goda recept för dig som vill sluta äta kyckling
Bloggen: Veckomeny v 43 2023
Bloggen: Veckomeny v 42 2023
Bloggen: Veckomeny v 41 2023
Bloggen: Veckomeny v 40 2023
Bloggen: Veckomeny v 39 2023
Bloggen: Veckomeny v 38 2023
Bloggen: Veckomeny v 37 2023
Bloggen: Panelsamtal från Framtidens Mat - Live
Bloggen: Parar Juicy Marbles med Champagne!
Bloggen: Ny vegomässa på ChouChou - Framtidens mat!
Bloggen: Fem saker du (kanske) inte visste om veganskt vin!
Bloggen: Veckomeny v 27 2023
Bloggen: Veckomeny v 24 2023
Bloggen: Fyra svinnsmarta recept med Cashewmeetlyfärs!
Bloggen: Veckomeny v 22 2023
Bloggen: Veckomeny v 21 2023
Bloggen: Temakasse v 20 2023 - Grillkassen!
Bloggen: Veckomeny v 19 2023
Bloggen: Det Grönskar på ChouChou!
Bloggen: Veckomeny v 18 2023
Bloggen: Veckomeny v 17 2023
Bloggen: Handla billigt och klimatsmart med Matsmart!
Bloggen: Jävligt Gotts påskkasse - beställ hem!
Bloggen: Veckomeny v 13 2023
Bloggen: Boka Gustav som föreläsare!
Bloggen: Veckomeny v 12 2023
Bloggen: Veckomeny v 11 2023
Bloggen: En nollvision för ohållbar konsumtion - gör det lätt att göra rätt!
Bloggen: Veckomeny v 10 2023
Bloggen: Veckomeny v 8 2023
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matkasse och köpbara recept!
Bloggen: Veckomeny v 7 2023
Bloggen: Veckomeny v 6 2023
Bloggen: Veckomeny v 5, 2023
Bloggen: Veckomeny v 4 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 3 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 2 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 1 2023 - Veganuari!

Vi vet att det är möjligt att servera kompromisslöst bra mat i alla Sveriges offentliga kök där hållbarhet och kundnöjdhet förenas. Vi vet dock att det är en utmanande resa dit.

Därför finns vi!

Vi har tillsammans över 25 års erfarenhet av att utbilda och utveckla Sveriges offentliga måltider och presenterar nu 360Metoden, en helhetslösning för att ta din kommun till nästa steg och vidare.

Vilka är vi?

Framtidens Offentliga Mat är ett samarbete mellan två av Sveriges främsta profiler inom hållbar mat i offentlig sektor: Gustav Johansson (Jävligt Gott) och Magnus Naess (Ecogusto). Tillsammans har de arbetat med över 60 kommuner och stora nationella projekt.

Magnus Naess

En av landets mest erfarna utbildare för offentlig sektor. Han har skrivit kokböcker för storkök, utvecklat Globala gymnasiets rikskända skolmat och utbildat tusentals kockar genom kurser och workshops.

Gustav Johansson

Opinionsbildare och grundare av Jävligt Gott. Kokboksförfattare, TV-kock och utbildare, tidigare restaurangägare (ChouChou). Har lett utvecklingsprojekt tillsammans med aktörer som Orkla, WWF och Sodexo.

Vad är problemet?

Vi har under flera år stöttat hundratals kommuner i arbetet med att utveckla den offentliga måltiden och ser återkommande utmaningar, men också många goda exempel.

Hållbarhetsarbetet är komplext och kräver insatser på flera nivåer. Det räcker inte att bara utbilda kockar utan mål, uppföljning och intern förankring.

För verklig förändring behövs ett helhetsperspektiv och en långsiktig plan, inte bara punktinsatser.

360Metoden – vårt arbetssätt

Vår metodik bygger på en helhetslösning där vi följer er hela vägen – från målbild till måltid.

Förankring

Grunden för lyckad förändring är förankrade strategier, tydliga mål och metoder för uppföljning. Vi hjälper er att utveckla dessa med checklistor, exempel och handlingsplaner.

Verktyg

Att skapa en omställning kräver rätt verktyg. Vi hjälper er att uppdatera era rutiner och arbetssätt och ger er nya konkreta metoder och recept att implementera i köken, i ledningsarbetet och i matsalarna.

Budskap

Förändring fungerar först när den förstås och välkomnas. Vi hjälper er att nå målgruppen med rätt budskap, kanaler och insatser samt att skapa ambassadörer bland gästerna och deras vårdnadshavare.

Vill ni veta mer om hur vi jobbar och kanske ta ett möte för att se hur vi kan hjälpa er kommun att ta nästa steg, oavsett hur långt ni kommit tidigare?

Maila gustav@javligtgott.se så tar vi ett möte!

Läs mer på framtidensoffentligamat.se!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x