fbpx

Vegansk Fish Tacos

A.k.a friterad tofutacos

Receptet: Vegansk Fish Tacos

4 portioner

Ingredienser

Vegansk Fish Tacos – A.k.a friterad tofutacos

Fast tofu 400 g
Mjöl Jag använde vete, men det går att använda lite vad som helst 0.5 dl
Lime, juicen 0.5 st
Växtmjölk Jag gillar havre 0.5 dl
Salt 0.5 tsk
Nymalen svartpeppar Efter smak
Pankoströbröd 2 dl
Vanlig rapsolja till fritering Efter smak

Tillbehör

SMÅ tortillabröd, 3 per person 12 st
Färsk mango 1 st
Guacamole Efter smak
Srirachasås Efter smak
Kruka koriander 1 st
Grön paprika – gärna turkisk sivri, med lite mer styrka i 1 st
Limepicklad scharlotten- eller rödlök Efter smak
Chipotlemajonnäs Efter smak

Gör så här

Vegansk Fish Tacos – A.k.a friterad tofutacos

Tillbehör

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk Fish Tacos - A.k.a friterad tofutacos


*English recipe further down!*
Hej vänner!
Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag fortfarande i Los Angeles (livet är hårt), vi har ungefär halva resan kvar framför oss (lyx!) och idag är det Halloween! Väldigt rolig period att vara här i USA, de går verkligen all in för det (no shit sherlock). I bostadsområdet här där vi bor, Silverlake, så är vart och vartannat hus utspökat med skelett, fejkspindelnät och pumpor och vart man än går så stöter man på ett sällskap med minst lika utspökade hipsters. Ganska säker på att jag såg en man igår utklädd till en discoyeti, och har sett fler zombies än vad jag annars hade varit bekväm med.
Själva ska vi ut och trick or treata i kväll, har karvat pumpor halva dagen igår, och ska förhoppningsvis lyckas ta oss iväg till något roligt event under dagen. Hela stan är verkligen caught up in the hype här om man säger så!
Här är en liten video på vår trädgårdstomte Harald som vårt värdpar köpte förra veckan. Inte helt bekvämt att ha honom ståendes utanför sovrumsfönstret kan jag säga…

Som jag nämnde i förra inlägget så är mexikansk mat sjukt stort här i staterna, och kanske Los Angeles in particular. Värdparet vi bor hos har tagit åt sig detta med hull och hår och bjöd på vegetarisk fish tacos gjord på halloumi i fredags, vilket jag dessutom passade på att ta steget längre och veganisera en egen batch av while we were at it.
Det är är sjukt gott, som alltid med den här typen av ”riktig” tacos – sjukt fräscht, och en rolig variation på den gamla hederliga tacosen med färs, carnitas eller något annat mastigare i. Den friterade tofun blir knaprig, mild inuti och smarrigt fet och salt. Du kan glatt krydda upp både tofun och frityrsmeten bäst du vill, men så här gjorde jag!

[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!