Hörrni! Rolig nyhet! Jag har på nytt inlett ett samarbete med mina polare på Ta Fram Det Bästa, kampanjnamnet som samlar Kikkoman, Tabasco, Colman’s Senapspulver, Grey Poupon Dijonsenap och Maldons flingsalt under ett och samma tak!
För er som följt mig ett tag har koll på att jag jobbat med den en massa genom åren och är ett stort fan av alla deras produkter! I min kyl och mitt skafferi finns alltid alla fem varumärkena och de är otroliga för att få till de där riktigt stora smakerna i vegomat.
Ni kanske minns när jag tillsammans med Ta Fram Det Bästa skuggtävlade på Grill & BBQ SM 2017? Det var fan något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv!
Oavsett så har ni sett mig hälla dijonsenap, tabasco och sojasås i nära på allting jag lagat de senaste tio åren. Så det här är verkligen en av mina drömpartners.
Så därför är jag superstolt över att kunna meddela att vi nu kommer att göra hela 10 recept tillsammans fram till sommaren! Rackarns vad mycket god mat vi ska laga alltså!
Först ut så vill jag bjuda på en relativt ny upptäckt för mig, den koreanska sötpotatisnudelwoken Japchae! Eller Chapchae som jag också sett det kallas. Det är i grund och botten en wok med framförallt shiitakesvamp, paprika, lök, morot och salladslök som wokas separat och sedan blandas med sega och smarriga sötpotatisnudlar som marinerats i sojasås, sesamolja, chilisås och lite socker. Allt toppas med sesamfrön, lättkokt spenat, och allt som ofta marinerade och wokade biffstrimlor, som jag då här har bytt ut mot marinerad tofu istället!
Hur gott som helst! Smakerna påminner en del om bibimbap, men då med nudlar, och har en helt oöverträffad konsistens ifrån både sötpotatisnudlarna (som inte påminner om något annat!) och de separat wokade grönsakerna som ger dem alla perfekt tuggmotstånd.
I min version har jag bytt ut vanlig sojasås mot Kikkomans Ponzu som är samma som Kikkomans klassiska japansk sojasås fast kryddad med lite citron. Den ger en naturlig och lätt syra till såsen som funkar hur bra som helst i den här rätten! Jag har även använt Tabascos nya asgrymma srirachasås istället för den klassiska fermenterade chilisåsen gouchujang som annars är vanlig i Korea. Den innehåller äkta tabasco som grund, som är jäst i 5 år (!) och har heller inga konserveringsmedel, vilket annars är vanligt i sriracha. Den fermenterade tabascons twist på den vanliga srirachasåsen är SJUKT mycket godare än originalsrirachan (tycker jag!) och funkar hur bra som helst i den här rätten då den påminner lite om gochujangen!
ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!