fbpx

Vegansk Kyckling Cacciatore

Italiensk gryta med oliver och vitt vin
” En italiensk gryta med vitt vin, apelsin och vitlök som här serveras i vegansk tappning med vegokött! Serveras med pasta! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Kyckling Cacciatore

4 portioner

Ingredienser

Vegansk Kyckling Cacciatore

Vegonade Italy, påse 90g 1 st
Röd paprika 1 st
Röd chili Kan uteslutas 1 st
Kalamataoliver utan kärnor, burk 130 g 1 st
Kapris, inlagd 1.5 msk
Valfritt vegokött Jag använde oumph 300 g
Vitt vin 2 dl
Hela tomater, burk 400 g 1 st
Varmt vatten Justera mängd efter behov 3 dl
Färsk citron, zesten 1 st
Färsk bladpersilja 1 dl
Salt Efter smak
Valfri pasta ris eller potatis till servering Efter smak

Gör så här

Vegansk Kyckling Cacciatore

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk "Kyckling" Cacciatore

*I samarbete med Vegonade*

Hej!

Jag hoppas allt är bra med er! Det här grytreceptet har jag faktiskt gjort en version av tidigare på bloggen, men då med quorn och med lite annan kryddning. Det var dock väldigt länge sedan och jag kände att det absolut var på sin plats med en uppdatering av det här supergoda receptet!

Till min hjälp för att få fram maximalt med smak ur grytan så använder jag en påse Vegonade Italy som smakar vitlök och rosmarin och som är fullproppad med umami, sälta, fett och kryddor som lyfter den här rätten och gör den sjukt mycket enklare och godare än vad du skulle kunna gjort annars. I alla fall utan betydligt mycket fler ingredienser! Vegonaden fungerar dessutom som en naturlig redning till såsen, så den så att såsen blir härligt krämig helt utan extra tillsatt stärkelse i form av mjöl eller majsstärkelse!

Cacciatore betyder jägargryta, och jag vet ärligt talat inte riktigt hur historien bakom det namnet ser ut, men jag vet att det är rackarns gott! Kombinationen av syrligt vin, oliver och kapris med aromatiskt citronskal, krossade tomater och persilja blir helt fantastiskt gott! Den här rätten går med fördel att göra ganska kaxig med en eller två chilis, vilket jag tycker förhöjer upplevelsen rejält. Jag gjorde min gryta med vegokött som håller väldigt bra för att långkoka, men det går lika bra att använda bönor, tofu eller tempeh om du inte gillar vegokött.

Spana in videon här nedanför om du vill se exakt hur jag gjort receptet!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!