fbpx

Vegansk ostås – ”Cheddar Style”

gjord på cashewnötter

Receptet: Vegansk ostås – ”Cheddar Style”

4 portioner

Ingredienser

Vegansk ostsås - Cheddar/Nacho style

Naturella cashewnötter 100 g
Vatten 1 dl
Gul paprika 1 st
Gurkmeja 1 tsk
Vitlökspulver 1 tsk
Rökt paprikapulver 1 tsk
Lökpulver 1 tsk
Rapsolja 2 msk
Näringsjäst Också kallat bjäst, finns på hälsokostbutiker och har en ostig smak och högt näringsinnehåll 2.5 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Vegansk ostsås - Cheddar/Nacho style

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Enkel vegansk ostsås - "cheddar style"


Hej!
Hoppas allt är fint med er! Nu närmar vi oss slutet på min och ICAs #Vegani30dagar utmaning. En hel månad har snart gått sedan vi startade utmaningen och snart har vi (åtminstone jag!) käkat vegankost! Vore väldigt spännande att höra lite hur ni tycker att det gått? Har det varit svårt? Eller var det lättare än ni trodde? Vad har varit svårast?
Själv måste jag säga att det på många sätt har varit lättare än jag trodde att det skulle vara. Visst, jag är verkligen inte genomsnittspersonen som börjar äta veganskt – jag kan ju redan väldigt mycket om vegansk matlagning och åt typ 80 % veganskt redan – men jag har haft väldigt svårt att sluta äta ost och ärligt talat har jag tyckt att det känts lite jobbigt att ”på nytt” behöva bli den jobbiga typen som inte kan gå till vilken restaurang som helst och som konstant ska behöva be om specialkost när jag väl kommer någonstans.
Med det sagt så har jag faktiskt varit förvånad över hur enkelt jag har tyckt att det har varit och jag har några enkla lärdomar kring det som jag vill lyfta.
En är att det faktiskt är väldigt mycket enklare om man är tydlig och öppen med sitt försök att äta mer veganskt/vegetariskt. I mitt fall har det ju varit väldigt tydligt – jag har gjort ett jättesamarbete med ICA där vi bägge basunerat ut att GUSTAV ÄTER VEGANMAT. Folk vet liksom om det, redan innan jag tar upp det. Det har gjort att jag känner mig lite tryggare i det hela, jag har ett projekt och under den här perioden går jag helt enkelt in för det lite mer. Och det har gjort det enklare – om du inte själv tycker att det är jobbigt att fråga om veganmat på krogen, och är beredd att äta dina nachos utan ost – då kommer heller inte kyparen eller din polare att tycka att det är jobbigt.


Idag är det betydligt mycket mindre ”konstigt” att börja äta veganskt än det var för tio år sedan när jag blev vegetarian. Och sen visst – jag bor i Stockholm där det här är ett väldigt väletablerat fenomen, och inte längre i Borlänge där jag vet att det inte är riktigt lika vanligt med veganer som gäster ute på restaurang. Men jag vill fortfarande tro att attityden är bättre. För om du får frågan – varför? – Kan du alltid säga att det faktiskt är bättre för klimatet, och vem ska argumentera mot det, så länge du inte tvingar någon annan att äta veganskt utan bara tar ansvar för dig själv?
Och osten… Ja, det finns mycket annat som är kladdigt, fett och salt här i världen, om man bara letar efter det 😉 Som till exempel den här otroligt smarriga och ostiga cashewnötssåsen!
Ursprungsreceptet på den hittade jag på The Vegan Zombies roliga youtubesida – kolla här nedanför! Och sedan åt jag ett liknande recept förra året när vi var i Los Angeles och käkade på den superhypeade veganska mexicanska restaurangen Gracias Madre. Den såsen var heeeeelt sjuk, så jag kände att det här verkligen är något jag måste lära mig laga! Och det har jag gjort vid ett par tillfällen här på bloggen tidigare (här, och här!), men den förtjänar verkligen sitt eget inlägg. Så här kommer det! 🙂

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!