fbpx

Vegansk Pasta Vongole

med Tabasco
” En italiensk klassiker, gjord i fräsch vegansk tappning med hjälp av vitt vin, vitlök, sjögräs och ostronskivling! Garanterat jävligt gott! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Pasta Vongole

4 portioner

Ingredienser

Ostronskivling 500 g
Norialger, ark 2 st
Maldon Flingsalt 0.5 tsk
Tabasco® Efter smak
Gul lök 1 st
Vitlök, klyftor 3 st
Färsk persilja, kruka 1 st
Körsbärstomater 250 g
Vitt vin 1 dl
Havregrädde 2 dl
Pastavatten Juster mängd efter behov 2 dl
Citron, zesten 1 st
Linguine pasta 500 g
Olivolja till stekning och marinering Efter smak

Gör så här

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 12 2023
Bloggen: Vegansk Pasta Vongole

Hej vänner!

Jag hoppas allt är fint!

Den här veckan har sprungit förbi snabbt. Jag var i Malmö och Göteborg tisdag och onsdag och den typen av resor mitt i veckan ger alltid känslan av att tiden går väldigt fort.

Den här veckans nya recept på bloggen var Ghormeh Sabzi, ett persiskt recept på en väldigt klassisk gryta med örter. Tyvärr så är ingredienserna till det lite svåra att få tag i, så jag valde att inte lägga in det i veckomenyn utan tipsar er som är intresserade av det att köpa och testa det separat! I receptet ger jag tips på hur du kan köpa de svåra ingredienserna online via olika webshops istället.

I övrigt är veckans recept en studie i klassiker! Köttfärssås med pistou, gulcurry, kebab och tacos. Goa grejer!

Klicka hem kassen här:

Veckomenyn v 11

Måndag – Pasta och comfort

Min take på den klassiska skaldjurspastan. Här får ostronskivling och norialger ersätta musslorna, och det funkar hur bra som helst! Du kan med fördel också använda shiitakesvamp om du inte hittar ostronskilving.

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

med mangosalsa och picklad lök

Veckans tacorecept är den här smarriga blomkålstacosen! Funkar så klart lika bra att köra i ugn eller steka istället för att grilla. Då behöver du heller inte krångla med att trä upp blomkålen på spett, även om det är kul!

Onsdag – Lilllördag

från Godare!

En av mina favoriträtter, alla kategorier, och sedan lääääänge. När jag växte upp brukade pappa göra höns med gulcurry, och jag är tacksam över att det var så enkelt att veganisera! Han brukade dock servera hönset separat från såsen, men allt blir ju godare när man blandar, eller hur?

Torsdag – Husman

Veckans husman blir köttfärsås! I det här receptet toppar jag min köttfärssås med en god pistou, en ört, citron och vitlöksröra som höjer köttfärsåsen ett par snäpp extra!

Fredag – Fredagsmys!

Hamburgare med kebabtillbehör. Supergott!

Sist ut i veckan kör vi kebabburgare! Ett väldigt bra exempel på att gott + gott blir jävligt gott! Använd gärna mina och Anammas vegoburgare 🙂

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!