fbpx

Vegansk Philly Cheese Steak

med Pappas Pärlor!
” En amerikansk streetfoodklassiker här i vegansk tappning! Med en cashewnötsostsås, marinerat vegokött och stekta grönsaker. Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Philly Cheese Steak

4 portioner

Ingredienser

Ostsåsen

Naturella cashewnötter 100 g
Vatten 1 dl
Gul paprika 1 st
Gurkmeja 0.5 tsk
Vitlökspulver 0.5 tsk
Rökt paprikapulver 1 tsk
Lökpulver 0.5 tsk
Salt och peppar Efter smak
Näringsjäst 2 msk

Grönsakerna

Grön paprika 1 st
Stor gul lök 1 st
Skogschampinjoner eller shiitakesvampar 8 st
Klyfta vitlök 1 st
Hackad persilja 0.5 dl
Salt och peppar Efter smak
Rapsolja att steka i Efter smak

Vegoköttet

Paket Pulled Vegme omarinerad á 300 g eller Oumph! Chunk naturell á 280 g 1 st
öl 0.5 dl
Dijonsenap 1 msk
Grönsaksfond 0.5 msk
Kinesisk soja 1 msk
Klyfta vitlök 1 st
Ev. några droppar Tabasco Efter smak
Salt och peppar Efter smak
Rapsolja att steka i Efter smak

Bygg mackan

”halva” baugetter 2 st

Gör så här

Ostsåsen

Grönsakerna

Vegoköttet

Bygg mackan

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk Philly cheese steak

img_1866
Hej!
Jag har länge velat fixa fram ett vegansk recept på Philly Cheese Steak, men inte riktigt hittat rätt ingredienser. Nyligen lyckades jag äntligen lägga vantarna på ett par paket av Vegmes nya sojaprodukter, och lo and behold, deras ”pulled” vegme har nästan exakt samma utseende som hyvlad kebab, eller typ finstrimlad rostbiff i lite mindre bitar. Dvs exakt vad som behövs för att få till den här klassiska amerikanska snabbmatsmackan som ska fyllas med rostbiff, stekt lök, paprika, svamp och sen en herrans massa ost.
Jag fick tag på ett gäng av Vegmes olika produkter under Vegovision och har testlagat dem under de senaste veckorna för att se hur de är. Överlag är jag väldigt positivt överraskad! Produkterna och råvaran i sig är inte lika revolutionerande annorlunda som Oumph, men kvalitén är överlag hög och smakerna bra. Det paket Pulled Vegme jag fick tag på hade dock en lätt bismak av soja, något jag inte upplevde med bitarna eller burgarna. Det kan dock ha berott på att jag tinade upp och frös det några gånger i transporten hem, vilket kan ha påverkat smaken…
img_1338
img_1807
Burgarna å andra sidan är fan helt jävla fantastiska. De är stora och saftiga, utan att för delens skull kompromissa med smak eller konsistens. De håller ihop jättebra i burgaren och har precis lagom mycket smak och kropp för att märkas utan att ta över helt. Bitarna påminde en hel del om anammas, fast annorlunda kryddade. Jag har inte hunnit testa färsen ännu dock, eller den marinerade Pulled Vegme.
Kan också säga att det fick finemang att slänga ihop alla överblivna ingredienser från Philly Cheese Steaken dagen efter tillsammans med lite fler grönsaker och extra sriracha i en tortilla och käka det som en wrap. Sjukt svulligt!
img_1904
Här är receptet. Ostsåsen kommer ifrån den amerikanska veganvideobloggaren The Vegan Zombie och är superbra. Den här versionen med vitlök, rökt paprikapulver och grillad paprika ger en mustig och lite tex mexig cheddar känsla som funkar perfekt till exempelvis nachos eller mac n cheese, den går dock lätt att variera genom att till exempel bara använda vitlök och lite citron för en ostsås till en lasagne eller en pasta al fredo.

[hr]

img_1881
img_1856
img_1824
img_1806

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
img_1885

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!