fbpx

Vegansk potatisterrin

perfekt till tapas

Receptet: Vegansk potatisterrin

4 portioner

Ingredienser

Vegansk potatisterrin, tortillastyle

Stora mjöliga potatisar 3 st
Gul lök 1 st
Klyfta vitlök 1 st
Havregrädde 1 dl
Näringsjäst 1 msk
Kikärtsspad 4 msk
Gurkmeja 2 krm
Olivolja Mkt Efter smak
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Vegansk potatisterrin, tortillastyle

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska tapas

img_3119
Hej!
Hoppas att allt är fint med er! Själv sitter jag hemma i fåtöljen och försöker att inte studsa av överskottsenergi. Det händer så jävla mycket grejer just nu så jag nästan håller på att bli knäpp, men jag måste försöka behålla fokus så jag faktiskt lyckas leverera på allt också. Vänta bara tills jag kan berätta om allt! Ni kommer knappt tro mig om jag skulle berätta om allt jag har på gång.. Well well. Det var inte det ni kom hit för, som de sa i Glenn Killing i Manegen. Ni kom för tapas!
Jag har känt mig ganska förundrad en längre tid över att det finns så dåligt utbud av vegantapas här i Stockholm. Rimligtvis borde väl tapas vara något som lämpar sig särdeles väl för att veganiseras? Det är ju enkla små rätter med bara att fåtal ingredienser där varje råvara får stå för sig själv. Superlätt att göra goda veganvarianter (tycker jag iaf), men trots det är nästan alla tapasställen jag någonsin varit på fyllda med charkuterier, skaldjur och framförallt OST. OST OST OST. Vart man än går så är de dessa rackarns ostbitar som serveras så fort det ska handla om vegotapas. Fantasilöst tycker jag.
img_3120
Så, igår när min bror och en av hans bästa polare (för övrigt också en ruggigt cool och trevlig person!) var på besök så passade jag på att svänga ihop ett gäng veganska tapas. Bara för att jag kunde typ. Och för att jag varit väldigt sugen på att göra detta i typ flera veckor. Det kommer nog fler inlägg med ännu fler tapasförslag, men här har ni sju stycken att börja med!
Och jo – jag har ett annat inlägg med lakto-ovo-vegetariska tapas som jag skrev för några år sedan. Där hittar ni recept på supersmarriga Patatas Bravas och vegoköttbullar i spansk tomatsås (byt ut ägget mot 1,5 msk potatismjöl och lite vatten). Här hittar ni recept på en veganmajonnäs som med lite vitlök i blir en supergod aioli.
Ät allt med en massa gott bröd, öl och vin efter smak och tycke. Vi drack alkoholfri öl. Viva vardagen!
img_3101

Vegansk potatisterrin, tortillastyle, 6-8 små bitar

img_3104

img_3086

img_3078

(OBS Det här receptet funkar också jättebra med vegochorizo! Gör på samma sätt som med svampen men med skivad korv)

img_3085

img_3077
img_3116

img_3084

img_3083
img_3121

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!