fbpx

Vegansk Reuben Sandwich

med surkål, vegansk pastrami och majonnäs
” En riktigt svullig och mustig macka i vegansk tappning! Vegansk rostbiff från Peas of Heaven, surkålscoleslaw och senap. ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Reuben Sandwich

4 portioner

Ingredienser

Surkål

Avrunnen surkål 1.5 dl
Vegansk majonnäs 1 dl
Tabasco Efter smak, ½-2 tsk 1 tsk
Dijonsenap 2 tsk
Citronjuice 1 tsk
Rikligt med svartpeppar och salt efter smak Efter smak

Ölstekt lök

Stor gul lök 1 st
Kikkomansoja 1 tsk
öl 0.5 dl
Balsamvinäger 1 msk
Rapsolja till stekning Efter smak
Svartpeppar efter smak Efter smak

Mackor

Paket Peas of Heaven Roast Peaf 2 st
Paket Peas of Heaven Vegan Slices Naturell 2 st
Skivor gott levainbröd 4 st
Skivor valfri vegansk ost, 4-8 st 6 st
Rapsolja till stekning Efter smak

Gör så här

Surkål

Ölstekt lök

Mackor

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk Reuben Sandwich

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Nu jäklar har jag ett recept till er 😛 Peas of heaven har kommit ut med skivad vegansk ”rostbiff” och påläggskivor som bägge två smakar riktigt gott och som ju gör sånna här fantastiska tillrättningar möjliga.

I grundutförandet är Roast Peaf (som de kallar den) och Vegan Slices ganska lika varandra, men rostbiffen är dels kantad med svartpeppar och lite större. Bägge två har en mustig umamiton, verkar vara färgade med rödbeta och är lätt syrliga också. Väldigt smarriga! Om något tycker jag kanske att varje paket kunde ha innehållit lite fler skivor vilket gör dem lite smådyra att äta till frukost varje dag. De håller heller inte för att stekas, utan bör ätas kalla eller ljumna som i den här mackan. Men det går ju fint det med tänker jag.

Det gjorde dock att de passade alldeles perfekt för en sån här monstermacka! En Reuben Sandwich är en riktig dundertoast ursprungligen toppad med skivat kött, surkål, ost och thousand islanddressing. Jag gjorde min egen version av den där jag blandade surkålen med dijonsenap, tabasco och majonnäs istället för att använda en Thousand Island dressing och la också på ölstekt lök (som ni kanske märkt att jag älskar!) men i övrigt är den ganska lik. Det är gott, enkelt och svulligt som fan! Jag blandade rostbiff och påläggskivor i ett tjockt lager och det gjorde underverk både för utseende, smak och textur.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!