fbpx

Veganska amerikanska blåbärspannkakor

Med chokladsås

Receptet: Veganska amerikanska blåbärspannkakor

10 portioner

Ingredienser

Blåbärspannkakor

Vetemjöl 3 dl
Bakpulver 2 tsk
Kikärtsspad 3 msk
Havremjölk 3 dl
Smält vegansmör eller rapsolja 1 msk
Vaniljsocker 1 tsk
Salt 0.25 tsk
Frysta blåbär 150 g

Chokladsås

Havregrädde 1 dl
Socker 1 dl
Kakao 1 dl
Nypa salt 1 st

Gör så här

Blåbärspannkakor

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska amerikanska blåbärspannkakor - och ny gästskribent i Vegourmet!


Hej!
Sportlovet är över oss, och i eftermiddag åker jag och familjen ner till Skåne där vi ska spendera sportlovet med min tjejs familj och alla kusinbarnen. Det ska bli sjukt nice! Vi brukar spendera stora delar av loven där nere och det är alltid perfekta tillfällen att laga en massa gött käk, både för att vi har grill runt husknuten men också för att det alltid krävs massiva insatser för att laga mat till de typ 10 vuxna och 40 tusen miljarder barn som ryms i det där huset. Jag ska ta tiden till att fota och laga en massa mat inför min kommande webbkurs om vardagsvego som kommer här i slutet av mars!
Men idag är inte vilken dag som helst, för idag är det nämligen BÅDE fettisdagen och pannkaksdagen! Jag fattar verkligen inte vems idé det var att lägga bägge dessa dagar på samma dag… Det var uppenbarligen inte en person som respekterar svensk matkultur! Två så sjukt viktiga grejer på samma dag?! Det är ju mer eller mindre som att lägga midsommar och julafton på samma dag och förvänta sig att vi ska klara av att bolla både julköttbullar och gravlax på samma gång? Vilket vi ju typ ändå gör, men whatever…


För att fira detta så tänkte jag därför att jag ju självklart bör bjuda på veganska pannkakor! Jag har redan kreerat den ultimata semlan (a.ka. Semmelburgaren)  som ni hittar här (höhö), så den inbjuder jag er att njuta till lunch, middag eller mellanmål idag!
Det här pannkaksreceptet kommer ifrån ett av mina nya roliga samarbeten – jag ska nämligen börja skriva ett återkommande uppslag i det fantastiskt coola och snygga matmagasinet Vegourmet från och med februarinumret! Det borde dyka upp i butiker idag och ni som prenumererar borde redan ha fått hem det i brevlådan.
Om ni ännu inte prenumererar kan ni just nu få en liten extra push på vägen om ni går in på vegourmet.se/prenumerera och anger koden Jävligt Gott för 15 % rabatt!
Vegourmet är mitt absoluta favoritmatmagasin. De fokuserar på att laga, visa upp och skriva om växtbaserad mat, lagad från grunden och med ett enormt skoptag med matnörderi och frosseri. Det är snygg, vegansk matlagning som ändå lyckas hålla sig uppfriskande fritt från pekpinnar och moralpredikan. Maten får tala för sig själv – precis som jag också vill ha det. Att få joina deras gäng med matkreatörer är väldigt hedrande och det ska bli sjukt kul att få bjuda på några av mina favoriträtter i de kommande numren!

Lite behind the scenesbilder!

Först ut skriver jag om den växtbaserade brunchen, ett ämne som ligger väldigt nära mitt hjärta! Vem har sagt att svullig, kaloristinn bakismat inte kan vara vegansk? Ingen! Och när kommer ett coolt och medvetet innerstadshotell att anlita mig för att ta fram framtidens brunchkoncept? Snart hoppas jag! 😉 Tills des får ni nöja er med att laga er egen växtbaserade brunch hemma i ert eget vardagsrum. Receptet på blåbärspannkakorna hittar ni här, om ni har följt min blogg uppmärksamt så vet ni att jag skrev om fejkonet och scrambled tofun i ett annat inlägg för några veckor sedan och ceasarsalladen får ni allt köpa tidningen för att läsa hur jag gjorde!
Pannkaksfrossa, här kommer jag!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!