Här har jag ett riktigt smarrigt recept till er! Jag håller just nu på att laga mat till min nya kommande kokbok, och blev inspirerad av att ta delar av ett gäng olika tex mex recept vi lagade där och slänga ihop dem till den absolut svulligaste nachoskålen jag kunde föreställa mig!
Hur låter detta? Hemmakryddad tacofärs, cashewnötsostkräm, ärtguacamole, färsk chili, tomat, och havrefraiche. Allt toppat med lite koriander och så klart en hel påse med nachochips!
Det kanske låter lite komplicerat med cashewnötsostkräm, hemmagjord tacokrydda och ärtguacamole, men jag kan lova er att det är superenkelt. Framförallt om du har en bra blender eller stavmixer hemma.
Jag gör ALLTID min egen tacokrydda. Det är superenkelt och blir ärligt talat hundra gånger godare än de där tråkiga kryddpåsarna. Grunden är torkad oregano, paprikapulver och spiskummin. Mycket spiskummin! Sedan kan du variera lite efter tycke och smak, men jag brukar ofta byta ut paprikapulvret mot rökt paprikapulver och tillsätta både chiliflakes eller cayennepeppar samt en redig dos med ketchup. För ja – om du ska få till den klassiska tacosmaken så krävs både socker och lite tomat, och då är faktiskt ketchup ett riktigt bra sätt att få till det hela. Och så vitlök så klart. Men thats about it!
Jag har teamat upp under våren med Kockens kryddor för att ge er ett gäng sådana här krydd och mattips! Spana gärna in mina två tidigare inlägg där jag visar hur du dels lyckas med dina indiska kryddor i olika grytor, och hur du kan göra egen vegansk salsicciapasta! Det är tacksamt att de flesta kryddorna är veganska, eller hur? 😀
Här är receptet på mina animal style nachos!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂
ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!