fbpx

Veganska baconlindade prinskorvar

med senap och äpple
” En rolig vegansk variant på baconlindade prinskorvar där vi gör eget vegobacon av rispapper som lindas rund veganska prinskorvar. ”
– Gustav

Receptet: Veganska baconlindade prinskorvar

4 portioner

Ingredienser

Veganska baconlindade prinskorvar med senap och äpple

Paket Anamma Vegoprins á 300 g 1 st
Svenskt rött äpple av någon god vintersort 1 st
Msk grovkorning skånsk senap 3.5 msk
Ark rispapper till vietnamesiska vårrullar 5 st
Japansk ljus sojasås 3 msk
Liquid smoke 1 tsk
Agavesirap 1 msk
Rapsolja 2 msk
Näringsjäst Går att utesluta 1 tsk
Rökt paprikapulver 1 tsk
Varmt vatten till blötläggning Efter smak

Gör så här

Veganska baconlindade prinskorvar med senap och äpple

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska baconlindade prinskorvar

Hej!

Jag hoppas att allt är fint med er! Nu börjar det närma sig jul på nytt och det är sedvanligt dags för att börja knäcka ur sig en massa nya julrecept om du är en matbloggare som jag. Man kan undra, behövs fler julrecept? Förra året la jag ju faktiskt ut ett blogginlägg med nästan 30 stycken veganska julrecept för det kompletta julbordet. Hur mycket jul kan det bli egentligen? 😉 Enkelt – väldigt mycket! Det finns alltid plats för mer jul, framförallt på jul! 😉

Omväxling förnöjer och det finns en stor poäng i att introducera ett par nya inslag då och då på julbordet. Så när Anamma hörde av sig och ville göra något julbordsrecept utifrån deras vegoprinskorv så kände jag att jag ville göra något relativt bekant och konservativt utan att för den sakens skull bli tråkig och upprepande. Jag har ju redan ett recept sedan förra året på hemmagjord vegansk prinskorv gjord på Anammas formbara färs och kan du ju helt enkelt bara steka prinskorven rakt upp och ner…

Men OM du skulle vilja spicea till din prinskorv lite mer så har jag faktiskt helt rätt sak för dig här. Det är liiiiite pilligt att göra rispappersbaconet, men om du bara tar dig lite tid och kanske ber någon att hjälpa dig att vända remsorna i vatten och marinad så är det väldigt enkelt. Och det blir verkligen otroligt gott!

Jag är väldigt glad för att det finns så många bra vegoprodukter som gör det lätt att göra julbordet veganskt nuförtiden. Du kan som sagt välja att göra egna prinskorvar, men du kan också lika väl göra som köttätarna och köpa färdiga prinskorvar och steka dem. Det finns ingen skam i det alls. Anammas korvar är supergoda och jätteenkla att laga till, det är bara att steka dem från fryst. Eller så gör du så här och får en liten guldkant på det hela! Det är helt upp till dig.

Rispappersbaconet kan verka lite pilligt, men så fort du fått till det så är det lätthanterat och blir riktigt gott och krispigt. Viktigt är dock bara att låta rispappret bli riktigt knaprigt i ugnen. Om du underbakar det så är risken att det blir lite segt, vilket fortfarande är gott men det är ännu godare om det får bli knaprigt.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!