fbpx

Veganska Buffalo Wings

blomkål med frityrsmet

Receptet: Veganska Buffalo Wings

4 portioner

Ingredienser

Veganska Buffalo Wings

Stort blomkålshuvud, ca 1 kilo 1 st
Osötad mandelmjölk 1.5 dl
Vatten 1 dl
Vetemjöl 2 dl
Vitlökspulver 2 tsk
Lökpulver 2 tsk
Spiskummin 1 tsk
Paprikapulver 1 tsk
Mald svartpeppar 0.2 tsk
Salt 0.2 tsk
Veganskt smör 50 g
Hot Sauce 2.5 dl
Olja till fritering Efter smak

Gör så här

Veganska Buffalo Wings

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska Buffalo Wings

DSC04618
Hej!
Jag hoppas att allt är fint med er! Själv lever jag livet just nu. Kul på jobbet, kul med bloggen, kidsen mår fint (tvåochetthalftåringar är sjukt roliga, det är helt bisarrt vad de hittar på grejer..). Nu väntar jag bara på att vinna på lotto och att det ska bli sommar. Det känns som rimliga förväntningar.
Jag fortsätter mitt quest att vegofiera världens alla svulliga fastfoodsrätter, och att dyka huvudet först ner i varenda rolig mattrend som jag hittar på nätet. Den senaste grejen (som egentligen är jättegammal, men det är först nu jag fångat upp den) är veganska buffalo wings – så klart gjorda av allas vår favoritgrönsak, blomkål.
DSC04568
Buffalo wings är ännu en av alla dessa hundratusentals grejer som jag aldrig käkat på riktigt, i och med att jag växte upp i Borlänge i en familj som åt ute en gång per år (och då på mammas jobb på ett hotel, och då alltid samma hamburgare) och blev vego innan jag flyttade till Stockholm och blev en foodie. Så jag kan mest utgå ifrån om det blev gott, och hur jag tror att orginalet typ ska vara.
Jag utgick ifrån det här receptet ifrån Hot For Food, en amerikansk vegansk matblogg.

Efter att ha lagat det enligt deras instruktioner och med deras metod – dvs att baka blomkålen i ugnen så har jag dock ändrat lite i receptet och lagt till lite egna rekommendationer. En stor grej var bara att översätta receptet till svenska mått, men den stora bristen i deras recept tycker jag är konsistensen. Det är något som jag sett flera på instagram klaga på när de lagat samma recept också. Att ungsbaka dem på det här sättet gör att blomkålen blir väldigt mjuk – och originalet på Buffalo Wings är ju gjord på friterad kyckling, dvs knaprigt. Så – jag rekommenderar istället att man skippar den första rundan i ugnen och istället friterar dem. Men men, nog babblat, här kommer receptet!
DSC04480

DSC04446
DSC04460
DSC04495

DSC04583
DSC04586
DSC04622

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!