fbpx

Veganska Gnocchi med Pesto

Så gör du det själv från scratch!

Receptet: Veganska Gnocchi med Pesto

4 portioner

Ingredienser

Mjölig potatis 1 kg
Vetemjöl 3 dl
Salt Efter smak
Olivolja Efter smak

Krukor basilika 2 st
Klyftor vitlök 2 st
Pinjenötter 40 g
Naturella cashewnötter 1 dl
Näringsjäst 2 msk
Olivolja 1 dl
Flingsalt Efter smak

Körsbärstomater 250 g
Rödlök 1 st
Vegansk tofufetaost Se bloggen för recept! 200 g

Gör så här

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk gnocchi med nötpesto

img_1530
Hej!
Hoppas allt är bra med er. Själv har jag fått någon sorts riktigt jävla jobbigt muskeldrag i ländryggen som gör mitt liv till någon av en pina just nu. Hoppas det går över fort, för som det är nu kan jag knappt varken sitta eller stå någon längre stund utan värktabletter. Livet alltså 😛
Om man nu inte orkar stå upp så länge, så kan man åtminstone roa sig med att skriva ner lite recept och bjuda er glada läsare på. Det här receptet slängde jag ihop förra veckan, och det är verkligen sjukt gott, relativt enkelt och känns riktigt lyxigt. Perfekt för en datemiddag eller när man bara vill lyxa till det lite hemma.
Det känns dessutom ganska kul (tycker jag!) att kunna göra egen pasta utan större ansträngning. Det spelar heller ingen större roll hur gnocchina ser ut, så det är perfekt att göra tillsammans med barnen. Jag lagade det här tillsammans med 15 stycken 15 åringar på #PassionMatlagning i Husby för någon vecka sedan, och det gick jättebra!
Peston är en vegansk variant där jag bytt ut parmesanen mot cashewnötter för lite mer kropp, crunch och så klart lite mindre ost. Men det kan man göra som man vill med!

img_0570
En del av den gnocchin som eleverna på #passionmatlagning gjorde. Det måste inte vara perfekt för att vara gott! Här slungat i olivolja, rosmarin, svartpeppar och salt.

img_1536

img_1561

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!