Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*
Hej!
Idag är det 4:th of july och amerikanska nationaldagen! Jag är inget stort fan av Donald Trump eller ohejdad rovdjurskapitalism, men älskar amerikansk mat och kultur och det är trots allt landet som gav oss både Marvel och Star Trek 😉
Vad är då inte bättre än att fira detta med ett riktigt redigt hamburgerrecept? Det här är burgaren jag skuggtävlade med i kategorin Vegetariskt på Grill & BBQ SM tillsammans med Ta Fram Det Bästa i Liseberg 20-21 maj i år.
Burgaren är lite av en take på den klassiska cheese and bacon burgaren, där jag bytt ut osten mot en hemmagjord vegansk hamburgerdressing och gjort mitt eget hemmagjorda veganska bacon. Till det så grillar jag stora skivor med rödlök och penslar brödet med djonsenap för en extra kick. Hur gott som helst!
Hamburgardressingen är en roligare variant av mitt gamla klassiska burgardressingsrecept där jag gör en egen vegansk majonnäs som jag kryddar upp med paprika, saltgurka, kikkomansoja och tabasco. Jag älskar när det är lite extra krut i dressingen, så snåla inte på tabascon!
Här ovanför är en kort livesändning vi gjorde från när jag stod och svettades för fullt med att laga burgarna och berättade lite om tanken bakom dem. Ni kan även läsa mer om mina äventyr och mina andra recept från Grill & BBQ SM här, men låt oss inte slösa någon tid. Här nedan kommer receptet!
[hr]
Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.
Kursen innehåller:
- Instruktionsvideos och steg för steg bilder
Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
- Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
- Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
- Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
- Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning
[button link=”https://app.coursio.com/store/svd/att-grilla-vegetariskt” bg_color=”#4fa125″]Köp kursen här![/button]
Jag och Ta Fram Det Bästa spelade in en liten video av hur vi gör dressingen. Visst ser det gott ut?
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂