fbpx

Veganska hamburgare med grillad lök och fejkon

Från Grill & BBQ SM 2017

Receptet: Veganska hamburgare med grillad lök och fejkon

10 portioner

Ingredienser

Vegoburgare och dressing

Gula lökar 2 st
Vitlöksklyftor 3 st
Sojafärs 500 g
Ströbröd 2.5 dl
Potatismjöl 0.5 dl
Koncentrerad brynt schalottenlöksfond 3 msk
Kikkoman soja 2 msk
Tomatpuré 3 msk
Rökt paprikapulver 3 msk
TABASCO® Chipotle Pepparsås 2 msk
Grey Poupon Dijonsenap 2 msk
Spiskummin 3 msk
Vatten 2.5 dl
Salt Efter smak

Dressing

Vitlöksklyfta 1 st
Grey Poupon Dijonsenap 1 msk
TABASCO® Habanero Pepparsås 0.5 tsk
Citronjuice 2 msk
Vitvinsvinäger 1 msk
Kikärtsspad 4 msk
Rapsolja 2.5 dl
Finhackad ättiksgurka 4 msk
Gul lök 1 st
Paprikapulver 1 msk
Socker 1 tsk
Havrefraiche 1 dl
Salt och peppar Efter smak

Fejkon

Fast tofu 250 g
Kikkoman soja 3 msk
TABASCO® Chipotle Pepparsås 1 msk
Socker 0.5 tsk
Rapsolja 0.5 dl

Tillbehör & servering

Rödlökar 2 st
Veganska hamburgerbröd 10 st
Grey Poupon Dijonsenap Efter smak
Krukor krispsallad 2 st
Olja att pensla brödet Efter smak

Gör så här

Vegoburgare och dressing

Dressing

Fejkon

Tillbehör & servering

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska hamburgare med grillad lök och fejkon - Recept fyra från Grill & BBQ SM


Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*
Hej!
Idag är det 4:th of july och amerikanska nationaldagen! Jag är inget stort fan av Donald Trump eller ohejdad rovdjurskapitalism, men älskar amerikansk mat och kultur och det är trots allt landet som gav oss både Marvel och Star Trek 😉
Vad är då inte bättre än att fira detta med ett riktigt redigt hamburgerrecept? Det här är burgaren jag skuggtävlade med i kategorin Vegetariskt på Grill & BBQ SM tillsammans med Ta Fram Det Bästa i Liseberg 20-21 maj i år.
Burgaren är lite av en take på den klassiska cheese and bacon burgaren, där jag bytt ut osten mot en hemmagjord vegansk hamburgerdressing och gjort mitt eget hemmagjorda veganska bacon. Till det så grillar jag stora skivor med rödlök och penslar brödet med djonsenap för en extra kick. Hur gott som helst!
Hamburgardressingen är en roligare variant av mitt gamla klassiska burgardressingsrecept där jag gör en egen vegansk majonnäs som jag kryddar upp med paprika, saltgurka, kikkomansoja och tabasco. Jag älskar när det är lite extra krut i dressingen, så snåla inte på tabascon!

Här ovanför är en kort livesändning vi gjorde från när jag stod och svettades för fullt med att laga burgarna och berättade lite om tanken bakom dem. Ni kan även läsa mer om mina äventyr och mina andra recept från Grill & BBQ SM här, men låt oss inte slösa någon tid. Här nedan kommer receptet!

[hr]

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

[button link=”https://app.coursio.com/store/svd/att-grilla-vegetariskt” bg_color=”#4fa125″]Köp kursen här![/button]

Jag och Ta Fram Det Bästa spelade in en liten video av hur vi gör dressingen. Visst ser det gott ut?

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required




ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x