fbpx

Veganska hamburgare på formbar färs

eller vanlig vegofärs

Receptet: Veganska hamburgare på formbar färs

4 portioner

Ingredienser

Biffen på Anammas formbara vegofärs (10 biffar)

1 påse, Anammas Formbara vegofärs 825 g
Stora gula lökar – finhackad 2 st
Klyftor vitlök – finhackade 3 st
Rödbeta – finriven, inkl. saften från den Valfritt 0.5 st
Bbq sås – Sweet baby ray, hickory and brown sugar 1 msk
Rökt paprikapulver 2 msk
Ljus sojasås 2 msk
Brynt lökfond 1.5 msk
Rapsolja 1 msk
Svartpeppar Efter smak

Veganska burgare på ”vanlig” vegofärs, 6 stycken biffar

Vegofärs Helst Anammas vegofärs eller Vegmes naturella färs 300 g
Gul lök 1 st
Klyftor vitlök 2 st
Tomatpuré 2 msk
Rökt paprikapulver 1 msk
Spiskummin 1 msk
Grönsaksfond eller 1 tärning upplöst i 2 msk vatten 1.5 msk
Kinesisk soja 1 msk
Havregryn eller ströbröd 1.5 dl
Potatismjöl 2 msk
Rapsolja 2 msk
Vatten 1 dl
Mycket svartpeppar Efter smak
Salt Efter smak

Gör så här

Biffen på Anammas formbara vegofärs (10 biffar)

Veganska burgare på ”vanlig” vegofärs, 6 stycken biffar

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: När jag lärde André Myhrer och Jens Byggmark att laga vegoburgare!
Bloggen: Veganska hamburgare på Formbar Färs med Burgerdudes
Bloggen: Veganska hamburgare! På formbar färs eller vanlig vegofärs
Bloggen: Recept Jävligt Goda vegoburgare - 28/5 Internationella burgardagen i NYC!

Hej!
Hörrni! Minns ni att jag berättade att jag var uppe i Härnösand i våras för att grilla med André Myhrer? Well, nu är resultatet här! Vattenfall som är en långtida sponsor av Svenska Skidlandslaget har teamat upp med Expressen och producerat en miniserie och en ganska stor kampanj för att lyfta allt positivt vi kan göra för att minska vår klimatpåverkan, och i första avsnittet får jag visa André och Jens hur man kan minska sin klimatpåverkan genom att byta biffen mot bönor.
Här kan ni se hela avsnittet, och på deras hemsida har de gjort en lång intervju med några av mina bästa tips på hur du kan börja äta klimatsmartare och djurvänligare IDAG. Där finns också recepten på de två rätterna jag bjöd killarna på, mina hamburgare och min fooled pork. 🙂

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Idag har jag hängt i Hudiksvall med de alpina skidhjältarna @andremyhrer och @jensbyggmark och lärt dem grilla jävligt god BBQ! Alpina skidlandslaget sponsras av @vattenfall som nu gör en liten serie tillsammans med dem som kommer sändas i höst på @expressen om hållbarhet och olika sätt att leva hållbarare! Jens är programledare och reser Sverige runt och träffar sina olika kollegor och pratar om olika hållbarhetsteman med dem. André valde att lyfta maten och hur mycket man kan minska sin klimatpåverkan genom att äta mer vego ??✌? De bad mig komma hem till honom i Hudiksvall för att inspirera – vilket jag så klart gärna gjorde! ?? Det blev hamburgare och Fooled pork och det kändes som att det gick hem! ☺️✌?Avsnittet sänds som sagt i höst, tills dess får ni nöja er med dessa glada bilder + lite behind the scenes i min story! ?✌? #vattenfall #andremyhrer #jensbyggmark #jävligtgott #javligtgott #vegobbq #vegan #vegetarian #vego #vadlagarduförveganmatidag #veganmat #vegoblogg #matblogg #matbloggare #middagstips #vadblirdetförmat #veganism #vegansofig #vegans #veggie #veganfoodporn #greenproteinshift #proteinskiftet #plantbased #växtbaserat

Ett inlägg delat av Gustav Johansson (@javligtgott)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!