fbpx

Veganska kamben med grillad majs

Från Grill & BBQ SM 2017

Receptet: Veganska kamben med grillad majs

6 portioner

Ingredienser

Ribs

Äppelcidervinäger 0.75 dl
Strösocker 0.5 dl
Ljus sirap 3 msk
Vitlöksklyftor 4 st
4 cm färsk ingefära Efter smak
Kikkoman soja 2.5 msk
Tabasco Original 1 msk
Grey Poupon Dijonsenap 3 msk
Apelsinsaft Från 1 apelsin 1 st
Påsar oumph naturella filéer à 280 g 2 st

Majonnäs

Vitlöksklyfta 1 st
Kikärtsspad 3 msk
Grey Poupon Dijonsenap 1 tsk
Citronsaft 2 tsk
TABASCO® Grön Pepparsås 1 msk
Rapsolja 3 dl
Salt och peppar Efter smak

Tillbehör

Majskolvar 2 st
Kruka koriander 1 st
Havssalt Efter smak
Cayennepeppar Efter smak
Grillspett Efter smak

Gör så här

Ribs

Majonnäs

Tillbehör

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska kamben med grillad majs - Recept ett ifrån Grill & BBQ SM!
Bloggen: Jävligt Gott på Grill & BBQ SM 2017 - Allt om helgen!


Hej!
För tre veckor sedan var jag på Grill & BBQ SM  och skuggtävlade mot Sveriges grillelit med mina vegetariska rätter i deras köttkategorier. Låter det lite galet? Jo det var det väl kanske, men det är ju ofta de tokigaste idéerna som blir de roligaste. 😉
Vi frågade först om man fick vara med i tävlingen och tävla med vegetariska alternativ i alla kategorier. Det fick vi inte. Det var tvunget att vara kamben i kambenstävlingen. Vilket ju sig är rimligt, men om man som jag vill visa att det går att laga lika köttiga fast vegetariska alternativ på grillen i sommar så var det här ju ett gyllene tillfälle!

Jag tog fram sex stycken egna rätter på de teman som varje kategori i tävlingen innehöll och åkte dit, och lagade helt sonika rätterna på plats i samma takt och tempo som de övriga tävlande!
Under sommaren nu så kommer jag att bjuda er på bilder, videos och recept på alla dessa rätter så ni själva kan bli lika skickliga vegogrillmästare som jag (ödmjukhet, schmödjukhet!) och blända era familjer med dessa smarriga kreationer hemma i sommarstugorna 😉 Lite känsla för hur det gick till kan ni få om ni kollar på det här klippet vi spelade in medan jag stod och förberedde mina oumphribs under eventet.

Alla recept kommer också finnas med i min kommande webbkurs Jävligt God BBQ som släpps här om bara några dagar! Mer information om den kommer snart. Den kommer innehålla detaljerade instruktioner, videos och mer tips och trix än ni någonsin kunnat drömma om. Ingen ska någonsin kunna säga att det inte går att grilla spännande vegomat längre!

[hr]

Det första receptet från Grill SM jag tänkte dela med mig av är mina Oumph Ribs som jag lagade i kambenskategorin. De baseras på det här receptet som funnits på bloggen länge, men är uppdaterade med nya schyssta tillbehör och serveringstrix!

Jag har trätt upp filéerna på två stycken parallella grillspett av stål vilket ger dem en rolig look och penslat dem löpande medan de grillas så att de ska få rätt saftighet. Det viktiga här är att inte grilla dem för länge då de tunna oumphskivorna lätt torkar ut om de får grilla för länge.
Till revbenen serverade jag ”elotes”. Det är en lite annorlunda version av grillad majs som är populär street food i Mexico. Du gör helt enkelt en egen (gärna vegansk! )majonnäs som du breder över majsen, och sedan toppar med koriander, cayennepeppar och flingsalt. Hur man gör dem kan ni se i den här snabba lilla videon som jag tagit fram.Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!