fbpx

Veganska Kebabburgare

Hamburgare med kebabtillbehör. Supergott!
” Vad är bättre än hamburgare och kebab med bröd? Hamburgare som kebab med bröd! En rolig variant på burgare, som serveras i pitabröd med kebabt ”
– Gustav

Receptet: Veganska Kebabburgare

4 portioner

Ingredienser

Kebabburgare

Anamma och Jävligt Gotts Vegoburgare Paket om 2 burgare 2 st
Pitabröd 4 st
Färsk kruksallad 1 st
Bifftomat 1 st

Persiljesallad

Färsk persilja 2 dl
Rödlök 1 st
Sumak Kan uteslutas 1 tsk
Citron, juicen 0.5 st
Salt och peppar Efter smak

Picklad rödkål

Rödkål 150 g
ättika, 12 % 2 msk
Socker 4 msk
Vatten 1 dl
Salt 1 krm

Vitlökssås

Vegansk grekisk eller turkisk yoghurt 2 dl
Vitlöksklyfta 1 st
Citron, juicen 0.5 st
Mynta i kruka Kan ersättas med koriander eller oregano 0.5 st
Olivolja 1 msk
Salt och peppar Efter smak

Röd kebabsås

Krossade tomater på burk á 400 gEller solmogna tomater, 3 per burk 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Röd chili, färsk 1 st
Citron, juicen 0.5 st
Spiskummin 1 msk
Paprikapulver 2 tsk
Oregano, torkad 1 msk
Socker 1 tsk

Gör så här

Kebabburgare

Persiljesallad

Picklad rödkål

Vitlökssås

Röd kebabsås

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 12 2023

Hej vänner!

Jag hoppas allt är fint!

Den här veckan har sprungit förbi snabbt. Jag var i Malmö och Göteborg tisdag och onsdag och den typen av resor mitt i veckan ger alltid känslan av att tiden går väldigt fort.

Den här veckans nya recept på bloggen var Ghormeh Sabzi, ett persiskt recept på en väldigt klassisk gryta med örter. Tyvärr så är ingredienserna till det lite svåra att få tag i, så jag valde att inte lägga in det i veckomenyn utan tipsar er som är intresserade av det att köpa och testa det separat! I receptet ger jag tips på hur du kan köpa de svåra ingredienserna online via olika webshops istället.

I övrigt är veckans recept en studie i klassiker! Köttfärssås med pistou, gulcurry, kebab och tacos. Goa grejer!

Klicka hem kassen här:

Veckomenyn v 11

Måndag – Pasta och comfort

Min take på den klassiska skaldjurspastan. Här får ostronskivling och norialger ersätta musslorna, och det funkar hur bra som helst! Du kan med fördel också använda shiitakesvamp om du inte hittar ostronskilving.

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

med mangosalsa och picklad lök

Veckans tacorecept är den här smarriga blomkålstacosen! Funkar så klart lika bra att köra i ugn eller steka istället för att grilla. Då behöver du heller inte krångla med att trä upp blomkålen på spett, även om det är kul!

Onsdag – Lilllördag

No data was found

En av mina favoriträtter, alla kategorier, och sedan lääääänge. När jag växte upp brukade pappa göra höns med gulcurry, och jag är tacksam över att det var så enkelt att veganisera! Han brukade dock servera hönset separat från såsen, men allt blir ju godare när man blandar, eller hur?

Torsdag – Husman

Efter konstens alla regler

Veckans husman blir köttfärsås! I det här receptet toppar jag min köttfärssås med en god pistou, en ört, citron och vitlöksröra som höjer köttfärsåsen ett par snäpp extra!

Fredag – Fredagsmys!

Hamburgare med kebabtillbehör. Supergott!

Sist ut i veckan kör vi kebabburgare! Ett väldigt bra exempel på att gott + gott blir jävligt gott! Använd gärna mina och Anammas vegoburgare 🙂

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
0
Kommentera gärna! :)x
()
x