fbpx

Veganska Oklahoma Style Smash Burgers

med stekt lök och vegansk ost
” Jävligt goda veganska smashburgare som steks med massor av rå lök och toppas med vegansk burgarost och senap. Måste testas! ”
– Gustav

Receptet: Veganska Oklahoma Style Smash Burgers

6 portioner

Ingredienser

Burgarna

Formbar vegofärs 850 g
Vitlöksklyftor 3 st
Rå rödbeta Valfritt, för färg 0.5 st
Bbqsås 1 msk
Rökt paprikapulver 2 msk
Ljus sojasås 2 msk
Rapsolja Eller naturell kokosolja 1 msk
Svartpeppar Efter smak

Steka burgarna + tillbehör

4-6 veganska hamburgerbröd, gärna potatobuns 6 st
Stora gula lökar 6 st
Valio Oddlygood Veggie Cheddar, skivor 8 st
Amerikansk gul senapEller vanlig svensk Efter smak
Rapsolja till stekning Efter smak
Svartpeppar Efter smak

Gör så här

Burgarna

Steka burgarna + tillbehör

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska Oklahoma Style Smash Burgers
Bloggen: Så gör du veganska smashed cheeseburgers

*I samarbete med Valio Oddlygood® Veggie Cheddar**

Hej!

Jag hoppas att allt är bra med er! Idag och nästa vecka har jag ett roligt litet projekt på gång där jag och Valios veganostmärke Oddlygood® Veggie ska lära er att göra riktigt kick ass veganska smash cheeseburgers! Valio Oddlygood® har släppt en ny växtbaserad ost med cheddarsmak som passar superbra till burgare, och ville att jag skulle visa hur man på bästa sätt får till en grym burgare med den.

Och vem är jag att säga nej till en sån förfrågan?

Jag har jobbat en hel del med att försöka få till grymma smashburgare det senaste året, och har ett recept på det i min nya kokbok Klassiska Rätter på Veganskt Vis. Men, att läsa är ju inte alltid samma grej som att se – så i nästa veckas inlägg kommer vi djupdyka ner i tekniken, bland annat med en video som jag filmade när jag lagade dessa burgare.

I första inlägget här så får ni dock receptet! Det är verkligen typ det ultimata smashburgarreceptet om ni frågar mig, och jag har snott tekniken rakt av ifrån Motz Burger, världens kanske meste och bäste(?) burgar connoisseur. Han har ätit över 12 000 burgare (hur fan det nu går till?) i jakten på den perfekta burgaren, och har bland annat släppt en jättelik guide till alla USA:s olika regionala burgare. Den här burgaren kommer från Oklahoma och går i stort sett ut på att du smashar in en massa tunnskivad gul lök i biffen och sedan låter en skiva ost smälta på toppen. Inget mer! Vilket är ganska hårt om du frågar mig! Du hittar Oklahomaburgaren 05.04 in i klippet nedan.

På bilderna här gjorde jag precis som dem, fast med min egen burgarfärs så klart, och med Valio Oddlygood® växtbaserade cheddar. Enda skillnaden är att jag la två biffar ovanpå varandra för att få en dubbel. Helt enkelt för att det kändes roligt och ännu svulligare! Du kan enkelt göra burgarna enkla istället om du vill. Det blev ganska mastigt det här.

I efterhand så skulle jag dock rekommendera att ha en del amerikansk gul senap på bottenbrödet också. All den där stekta löken blir ganska söt, så det är gott med lite syra för att balansera upp det hela!

Viktigt att tänka på när man använder vegansk ost på burgare är att också använda ”ånga och lock metoden” för att smälta osten. Du häller helt enkelt lite vatten i stekpannan och lägger ett lock över i några sekunder så ångan får smälta osten. Jag kommer visa den i detalj i nästa inlägg! Vegansk ost smälter inte alltid på samma sätt som animalisk ost, så det är viktigt för bästa möjliga resultat.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!