Hej vänner!
Jag hoppas att allt är fint med er!
Det är skolavslutningsvecka och för många börjar sommarlovet den här veckan. Min yngsta dotter fyller dessutom år, så det är full rulle här hemma med kalasande, studentskivor, sommarlovsbörjande och en massa annat gött och roligt. Den här veckans meny är (skulle jag ändå vilja säga) rätt så lovanpassad med både lite roligare grillgrejer, några enkla vardagsrätter och sedan en riktig rolig fingermat till fredagen som barnen kan vara med och laga och fylla med vad de nu vill ha!
Som vanligt kan ni klicka hem kassen som en färdig matkasse, skriva ut en inköpslista, eller helt enkelt bara inspireras!
Kram på er och hoppas ni får en grym vecka!
Klicka hem kassen här:
Köttfärssås med en twist! Inspirerad av ett recept utvecklat av kocken Joel Åhlin som låg bakom nu nedlagda Agrikultur, och som jag fick smaka på ett event han lagade mat på för ett tag sedan. Kombon av oregano och muskot ger en väldigt god och mustig smak, och valnötterna ger lite härlig karaktär. Du kan beställa cashewmeetlyfärs från Happy Vegan, eller komma förbi ChouChou om du bor i Stockholm och köpa den i restaurangen.
Två av mina favoritgrejer i en fantastisk kombination. Korv med bröd och vietnamesiska bahn mi baugetter! Det funkar löjligt bra. Bättre än korv, och enklare än att hålla på och marinera tofu till en bahn mi. Just do it! Och så klart, är det godast med mina och Anammas egna vegokorv!
Mer mat med bröd, men väldigt annorlunda från föregående dag. Här använder vi ostronskivling istället för korv, och kör en mer klassisk smaksättning. Jag upptäckte Cubanos via den fantastiska filmen Chef med Jon Favreu, har du inte sett den så gör det! Och, får du inte tag på hela ostronskivlingsklasar, så gör det absolut ingenting, det blir lika gott med ostronskivling i styck.
En klassiker och en fantastisk matsvinnsräddare. Det funkar att använda vilket typ av vegokött/tofu/tempeh som helst, och du kan använda både kokt och rå potatis. Ett annat väldigt stort tips är att variera upp potatisen med vitkål och diverse andra rotsaker! Billigt och framförallt gott!
Det här receptet utvecklade jag som fingermat till Mello, men det funkar precis lika bra som ett lite roligare sätt att äta fredagspizzan på! Toppa med precis vad du vill, och rulla ihop skär till bullar istället för att grädda pizzan som vanligt. I det här receptet valde jag att inte ha ost på pizzan, utan istället ostdip vid sidan av, men du kan göra precis som du vill!
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?