fbpx

Veganska Sloppy Joes

burgare fyllda med BBQvegofärs
” Sloppy joes är som hamburgare fast med en enkel köttfärssås istället för burgarbiff. Klassisk amerikansk mat för hungriga tonåringar och barn! ”
– Gustav

Receptet: Veganska Sloppy Joes

4 portioner

Ingredienser

Sloppy Joes

Naturell eller tomatkryddad pulled oats 300 g
Rapsolja 1 msk
Gul lök 1 st
Klyftor vitlök 3 st
Grön paprika 1 st
Tomatpuré Skippa om du använder naturell pulled oats 1 msk
Mald spiskummin 1 msk
Paprikapulver 1 msk
Torkad oregano 1.5 msk
Söt och rökig BBQsås 0.5 dl
Burk krossade tomater á 400 g 1 st
Vatten 1 dl
Kinesisk soja 1 msk
Mörk grönsaksfond 1 msk
Färsk limejuice 1 tsk
Salt och peppar Efter smak

Masserad grönkål

Färsk grönkål 100 g
Färsk citronjuice 1 tsk
Rapsolja 1 tsk
Salt och peppar Efter smak

Picklad lök

Rödlök 1 st
Lime, juicen 1 st

Bygg sloppy joe’n

Veganska hamburgerbröd 4 st
Burk majs á 200 g 1 st

Gör så här

Sloppy Joes

Masserad grönkål

Picklad lök

Bygg sloppy joe’n

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska sloppy joes
Hej!
– Recipe in english further down! –
Hoppas att allting är bra med er! När jag satt och skrev det här receptet satt jag i publiken på White Guide Junior nere i Göteborg och multitaskade. Jag föreläste för 400 pers om ”Social mat och sociala medier” och kände mig liiiiiite nervös. David Lega hade pratat precis innan på scen och är ju sjukt rutinerad och fick det mesta jag kunde leverera att framstå som orutinerat babbel (företällde jag mig iaf just då). Jag har föreläst förut, även om jag kanske inte hållit just det där föredraget tidigare om just den här saken inför just den här publiken. Sveriges ledande hjärnor inom offentlig mat. Ingen stress. 😛
Så, jag tänkte att jag väl sätter mig längst bak i salen och jobbar lite medan jag har chansen för distraktion. Det är mycket på gång just nu! Föreläsningar, recept, webbkurser, samarbeten, affärsutveckling, texter som ska skrivas och foton och filmer som ska redigeras. Då måste man multitaska och sikta högt 😉
Föreläsningen gick helt okej dock!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!