fbpx

Veganska Steak Frites

med svart vitlökssmak
” En belgisk klassiker, i vegansk version! En enkel biff gjord på formbar färs och kryddad med svart vitlök serveras med kall bearnaiseås och po ”
– Gustav

Receptet: Veganska Steak Frites

4 portioner

Ingredienser

Biffarna

Formbar vegofärs 600 g
Vegonade Black Garlic, påse 1 st
Svartpeppar Efter smak
Rapsolja till stekning Efter smak

Kall bearnaisesås

Vegansk majonnäs 1 dl
Vegansk creme fraiche 1 dl
Scharlottenlök 1 st
Gurkmeja 2 krm
Socker 1 tsk
Dijonsenap 2 tsk
Torkad dragon 2 msk
Färsk persilja 0.5 dl
Vitvinsvinäger 2 tsk
Salt och peppar Efter smak

Övriga tillbehör

Pommes frites 500 g
Valfri sallad Efter smak
Olja till fritering Efter smak

Gör så här

Biffarna

Kall bearnaisesås

Övriga tillbehör

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk Steak Frites med svart vitlök

*I samarbete med Paul & Thom Vegonade*

Hej!

Hörrni! Jag har ett väldigt roligt nytt samarbete som jag vill presentera för er! Det här tror jag enormt mycket på faktiskt, och är väldigt stolt över att få hjälpa fler att upptäcka under hösten och vintern!

Paul & Thom är verkligen inget företag som jag tror att de flesta förknippar med vegomat. De är främst kända för sina tapasbrickor, charkuterier och ostar och jag är säker på att ni sett deras produkter i butik runt om i landet.

Därför blev jag själv positivt överraskad när de i våras lanserade en helt ny produktserie med så kallade ”vegonader”. En vegonade är en oljebaserad kryddblandning som man antingen kan använda som marinad till grönsaker, smaksättning i en sås, gryta eller i biffar. Inte krånligare än så! Jag älskar när oväntade företag gör grymma vegogrejer.

Måste marinaden användas till vego? Nej, så klart inte, men den har en stor fördel till skillnad från andra marinader eller kryddblandningar när den kombineras med vegomat just i det att den faktiskt är oljebaserad. Väldigt ofta är det just bristen på fett som gör att vegomat kan smaka lite mindre, fett leder som bekant smak.

När jag testade min första påse vegonad i somras kände jag mig faktiskt nästan lite förbannad över att jag inte kommit på det här själv. Mitt jobb går ju i praktiken ut på att hjälpa er hur ni ska smaksätta och krydda era vegorätter för att de ska bli lika goda som kötträtter, och så kommer ett företag och bara gör en färdig kryddpåse som gör jobbet färdigt åt dig? Inklusive umami, fett och kryddning, bara redo att röra ner.

Faktum är att jag gjorde liknande biffar som dessa på just Black Garlic Vegonaden på grillen i somras och bjöd mamma på som glatt utbrast att det var de godaste biffarna jag någonsin gjort… 😛 Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska säga om det ärligt talat. Men jag är i alla fall 100 % ärlig med att jag gillar dessa produkter!

Under hösten så kommer vi att ta fram ett nytt superenkelt och garanterat jävligt gott veganskt recept i veckan till er där jag använder mig av Vegonades olika smaksättningar. Det kommer helt enkelt att komma en hel drös med enkla och goda veganska recept här framöver!

Vegonade finns faktiskt att köpa idag i alla större matbutikskedjor, så om de av någon anledning inte finns i din butik ännu så kan du be din butik att ta in dem på prov. Det kommer vara värt besväret!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!