fbpx

Veganska Yakitorispett

med teriyakisås
” En japansk streetfoodklassiker, här på veganskt vis! Oumph marineras, träs på spett, steks eller grillas och serveras med teriyakisås och ris! ”
– Gustav

Receptet: Veganska Yakitorispett

4 portioner

Ingredienser

Yakitorispetten

Vegokött Förslagsvis oumph eller liknande kycklingsubstitut 600 g
Salladslök 8 st
Sesamfrön 1 msk
Grillspett 8 st
Olja till stekning Efter smak
Jasminris till servering Efter smak

Teriyakisåsen

Kikkomansojasås 2 dl
Risvinsvinäger 2 dl
Mirin 1 dl
Socker 1 dl
Vitlök, klyftor 3 st
Färsk ingefära, riven 1 msk
Vatten 0.5 dl
Majsstärkelse 2 tsk

Gör så här

Yakitorispetten

Teriyakisåsen

ELLER DELA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Fem jävligt goda recept för dig som vill sluta äta kyckling
Bloggen: Vegansk Yakitori

Hej vänner!

Idag så släpper Djurrättsalliansen och Uppdrag Granskning en riktigt hemskt under cover reportage om kycklinguppfödning på den svenska delen av världens största avelsföretag inom kycklingbranschen Aviagen och jag är övertygad om att jag inte är den enda som blir väldigt illa berörd.

Jag själv är redan vegan, men för dig som sett det här inslaget, eller något annat inslag eller helt enkelt bara vill äta mindre kyckling så har jag här fem stycken JÄVLIGT GODA växtbaserade rätter som vanligtvis lagas med kyckling så du enkelt kan komma igång och sluta med kyckling på tallriken!

För i slutändan är det faktiskt bara en sak som gäller. Vad du äter. Och vad du äter styrs i väldigt stor utsträckning av hur enkelt och gott du upplever att det är. Så låt mig hjälpa dig med att göra det enkelt och jävligt gott att sluta med kyckling!

Det finns flera olika märken av vegokyckling som alla funkar precis lika bra i de här recpeten nedan. Oumph, Hälsans Köks filébitar, Vegetarian Butcher No Chickenbitar, Like Meat Chicken Bites och liknande är grejer jag använt mycket genom åren och borde finnas i de flesta butiker.

Fem jävligt goda kycklingrecept

med teriyakisås

En japansk klassiker där vegokyckling träs upp på små träspett och grillas a la minute med teriyakisås. Supersmarrigt med ris och grillad salladslök!

med vegokyckling

En krämig och lyxig currygryta som äts med nudlar eller med ris. Görs enkelt med rödcurrypasta och smarriga grönsaker!

med vegokyckling

En enkel och klassisk ceasarsallad med en krämig vegansk dressing och knapriga krutonger samt vegokyckling!

En maffig friterad ostronskivlingsburgare som funkar perfekt som fried chicken substitut! Hur gott som helst! Käka i burgare, i toastbröd eller med händerna med pommes!

från Godare!

Och sist men inte minst, en klassisk gulcurry! Så här gör jag en lite lyxigare och matigare version med vegokyckling.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!