Jag tror att det här kanske är ett av Sveriges, om inte världens vanligaste vegetariska recept. Det är i alla fall typ Sveriges mest googlade rätt med ordet ”vegetariskt” i titeln.
Själv känner jag mig lite kluven. Visst, det är supergott. Visst, det mättar många. Visst, det är enkelt och om man vet vad man håller på med, ganska svårt att misslyckas. Men… Nä, jag vet inte. Jag kanske bara har en hang-up. Ni vet, en sån där ologisk känsla som får en att bojkotta skitbra film bara för att alla andra hypear den så mycket. Lite så ser min relation till lasagne ut.
Det kanske förklarar varför jag ännu inte, efter tre och ett halvt år med bloggen har skrivit om den ännu. Visst, jag har skrivit om den något upphottade svamp och spenatlasagnen, om en lasagne med cashewbechamel och salvia, och ett par sorters lasagneliknande pastagratäng här och så en till här.
Så – här kommer det. Jävligt gotts vegetariska lasagne. Eller kanske snarare ett gäng tips till hur du på bästa sätt kan få till en riktigt schysst vegolasagne, för det här är en rätt som är gjord för att varieras enligt eget tycke och smak. Vill du ha i spenat, paprika och svamp? Ha det! Vill du byta ut plattorna mot farfalle eller pappardelle? Gör det! Gött blir det i alla fall, det vill säga om du följer de här tipsen. 😉
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min nya maillista!
[rainmaker_form id=”5502″]
[hr]
Följ mig gärna också på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration!