fbpx

Vegetarisk Pasta Carbonara

Med ägg och vegobacon

Receptet: Vegetarisk Pasta Carbonara

4 portioner

Ingredienser

Pasta Carbonara

Pasta 500 g
Havregrädde 5 dl
Riven parmesan 1 dl
Ägg 3 st
Hemmagjort fejkon i småbitar 250 g
Stor vitlöksklyfta 1 st
Liten gul lök 1 st
Salt och en massa nykrossad svartpeppar Efter smak

Gör så här

Pasta Carbonara

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Pasta carbonara

Det här är en klassiker och en favorit hos lilltjejen. Det är också en sån där rätt som jag aldrig har käkat i orginaltappning, dvs med kött, vilket gör det oändligt mycket mer tacksamt att laga den vegetariska varianten. För mig kommer det här alltid att vara så som carbonara ska smaka.

Namnet betyder kolarhustruns pasta och kommer från att en redig carbonara ska serveras kryddad med rikligt med svartpeppar. Så blir det då ju inte riktigt alltid i vårt hem då lillan inte gillar peppar, men jag brukar ha kvarnen nära till hands vid bordet för att krydda efter servering.
Carbonara, precis som Al Fredo (ännu en av dessa italienska pastasåser med ett egennamn) är inte världens fettsnålaste käk så jag brukar köra med Oatlys iMat havregrädde. Det känns lite bättre för djuren, för kolesterolet och för midjemåttet. Men fejkon är ju heller ingen pancetta och inte fan gör det nåt.

2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!