*English recipe further down!*
Hej vänner!
Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag fortfarande i Los Angeles (livet är hårt), vi har ungefär halva resan kvar framför oss (lyx!) och idag är det Halloween! Väldigt rolig period att vara här i USA, de går verkligen all in för det (no shit sherlock). I bostadsområdet här där vi bor, Silverlake, så är vart och vartannat hus utspökat med skelett, fejkspindelnät och pumpor och vart man än går så stöter man på ett sällskap med minst lika utspökade hipsters. Ganska säker på att jag såg en man igår utklädd till en discoyeti, och har sett fler zombies än vad jag annars hade varit bekväm med.
Själva ska vi ut och trick or treata i kväll, har karvat pumpor halva dagen igår, och ska förhoppningsvis lyckas ta oss iväg till något roligt event under dagen. Hela stan är verkligen caught up in the hype här om man säger så!
Här är en liten video på vår trädgårdstomte Harald som vårt värdpar köpte förra veckan. Inte helt bekvämt att ha honom ståendes utanför sovrumsfönstret kan jag säga…
Som jag nämnde i förra inlägget så är mexikansk mat sjukt stort här i staterna, och kanske Los Angeles in particular. Värdparet vi bor hos har tagit åt sig detta med hull och hår och bjöd på vegetarisk fish tacos gjord på halloumi i fredags, vilket jag dessutom passade på att ta steget längre och veganisera en egen batch av while we were at it.
Det är är sjukt gott, som alltid med den här typen av ”riktig” tacos – sjukt fräscht, och en rolig variation på den gamla hederliga tacosen med färs, carnitas eller något annat mastigare i. Den friterade tofun blir knaprig, mild inuti och smarrigt fet och salt. Du kan glatt krydda upp både tofun och frityrsmeten bäst du vill, men så här gjorde jag!
[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂