4
portioner
Ingredienser
Majonnäs
Kikärtsspad | 3 msk |
Rapsolja | 2.5 dl |
Dijonsenap | 1 tsk |
Färsk citronjuice | 2 tsk |
Salt och vitpeppar | Efter smak |
Kikärtsspad | 3 msk |
Rapsolja | 2.5 dl |
Dijonsenap | 1 tsk |
Färsk citronjuice | 2 tsk |
Salt och vitpeppar | Efter smak |
Hej!
Hoppas allt är fint med er! Är det något som jag ofta propagerar för att alla borde kunna laga själva så är det majonnäs. Och inte vilken majonnäs som helst utan framförallt den veganska varianten på kikärtsspad! Dels för att det blir minst lika gott som den gjord på ägg, men också (och då kanske framförallt) just för att den inte innehåller ägg och ändå är precis lika enkel och god.
Det är sjukt svårt att få tag på goda färdiga veganska majonnäser i butik i Sverige idag. Vegme har lanserat en ny sojabaserad majonnäs som börjar finnas i fler butiker nu, och på vissa väldigt välsorterade butiker kan en ibland hitta Follow Your Hearts Veganaise som bägge är goda, men i övrigt så är alla andra ”veganska” majonnäser snarare ”skitbilliga kopior där de helt enkelt inte velat betala för riktiga ägg och istället använder en massa kemiska emulgeringsmedel som gör att allting bara smakar kemilabb… Inte så kul.
Den här majonnäsen smakar precis bara det du smaksätter den med. Kikärtsspadet är neutralt och ger i stort sett ingen smak alls.
Majonnäsen är perfekt som grundsås för hamburgerdressing, remouladsås, skagenröra, en kall bearnaisesås och jag vet inte vad. Allt möjligt gott!
Det här videoreceptet är dessutom lite av en försmak av vad som komma skall av Jävligt Gott i mer rörlig form! Håll koll på Youtube, Facebook, bloggen och Instagram framöver – och ge mig gärna feedback på vad ni tycker 🙂
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?