Hej!
Nu har vi kommit halvvägs (dv 4 av 8!) med mina jävligt goda festivalrätter som jag har tagit fram, och dagens recept är fan ingenting att leka med! 😀 Dessa veganska ribs är framtagna för att passa perfekt på grillen i sommar och är onekligen något extra. Oumphs filéer är perfekta till den här rätten då de har den där köttiga och tuggiga konsistensen man är ute efter och tillsammans med en krämig coleslaw är det här en riktig slam dunk!
De här ribsen blir extra bra om de får grillas, då de höga temperaturerna gör att man kommer undan med en snabbare tillagningstid och extra rökighet som ger ett saftigt resultat. Men har du ingen grill tillhanda så funkar det fint att köra dem på grilleffekten i ugnen istället. Just Oumph mår också bra av att få marineras lite längre och sedan tillagas hårt och snabbt så man får en krispig yta men behåller saftigheten i mitten. Risken är annars att det blir torrt och segt.
De övriga recepten hittar ni här under kategorin Festivalkäk, det är en burgare, en pad thai och min veganska kebabtallrik.
Men nu, without further ado (för jag måste springa iväg på teater i kväll, så jag hinner inte skriva mer! Livet är hårt! 😉 ) – här kommer receptet!
[hr]
Här hittar ni ett gött recept på potatisklyftor 😀
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂