Hej!
På fredag är det midsommar! Oj vad vi har längtat! Svenska traditioner, sommarfester, myggor, regn och rusk. 😉
Skämt å sido, det ska bli jäkligt nice, och för mig (och kanske en del till) så börjar också semestern! Min semester kommer dock att börja med en hel del jobb – å bloggens vägnar. På själva midsommarafton kommer jag nämligen att (dam, ta da dam, ta da dam!) sända LIVE MED CLARA HENRY I P3!!!!
Ja! Ni läste rätt. Yours Truly kommer att langa grillat sommarkäk i direktsändning med allas er coolaste favorityoutuber. Hur kul är inte det? Jag är i alla fall totalt star struck.
Jag ska laga den svenskaste av alla rätter. Nämligen tacos! 😀 Med en liten twist så klart. Och den twisten kommer i form av det jag ska göra hela nästföljande vecka – nämligen laga karibiskt dunderkäk tillsammans med Orlando’s Jamaican på Bergmanveckan! Bland annat kommer jag att langa karibisk blomkålstacos, så den tänkte jag bjuda på även under direktsändningen på midsommarafton.
Men nog om det (inte så humblebrag på det där va?). Midsommar är fortfarande midsommar och på midsommar ska man också käka snittar! Jag har tagit fram tre stycken dundergoda vegosnittar tillsammans med gänget på Patchwork, varav vi idag bjuder er på detta fantastiskt smarriga recept på veganskagen. Jag publicerade det för första gången för ungefär ett år sedan, och det har blivit en riktig klassiker sedan dess. Här serverar jag den på hemmagjorda brödkrutonger, och med enbart svart tångrom vilket ger den en lite spännande touch. Ett tips, om man vill göra den lite extra edgy är att byta ut citronjuicen mot lime vilket ger en helt annan dimension.
Men nog snackat. Här är receptet!
Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!